Google+
Home » Sanatate » Deschiderea unui punct de recoltare a sângelui în Vaslui a rămas în faza de promisiune

Deschiderea unui punct de recoltare a sângelui în Vaslui a rămas în faza de promisiune

Deschiderea punctului de recoltare a sângelui la Vaslui se lasă așteptată. Eduard Andrei Popica, prefectul județului, a anunțat de aproape doi ani că la Vaslui va funcționa un astfel de punct, dar termenele avansate de acesta pentru inaugurare au tot fost amânate.

Locația a fost găsită, spațiul amenajat, doar că nici până acum nu a fost dotat conform normelor sanitare în vigoare. Deși a făcut mai multe drumuri la București, la Ministerul Sănătății, de fiecare dată s-a întors doar cu promisiunea că va fi ajutat.

„Ultima discuție pe care am avut-o cu doamna Sorina Pântea, ministrul Sănătății, a fost să ne auzim după votarea bugetului. Dacă săptămâna aceasta a fost repartizat pe ministere, voi merge în cursul săptămânii viitoare să port o nouă discuție cu ministrul Sănătății. Prin urmare, vă voi da un răspuns concret imediat ce mă reîntorc”, a declarat reporterului Est News prefectul județului.

În timp ce ministeriabilii au alte priorități pe listă, criza de sânge se adâncește în județul nostru. Înființarea unui punct de recoltare la Vaslui ar asigura o cantitate mai mare de sânge care să fie distribuit bolnavilor ce au recomandare pentru transfuzii.

Sângele recoltat la Vaslui (dacă acest lucru se va întâmpla vreodată) va fi prelucrat la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine, cu sediul la Bârlad. De aici, sângele va fi distribuit spitalelor din județ, dar și la cele din Iași, în care sunt internați pacienți din județul Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: