Home / Administratie / Noi taxe pentru vizitarea expozițiilor de la muzeele din Vaslui și Bârlad

Noi taxe pentru vizitarea expozițiilor de la muzeele din Vaslui și Bârlad

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba, în ședința de astăzi, taxele pentru vizitare, precum și alte taxe și tarife percepute de către unitățile muzeale de sub autoritatea instituției, respectiv Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui și Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad.

În prezent, cele două muzee practică taxele stabilite prin HCJ nr. 164/2012, privind stabilirea taxelor pentru vizitare, însă acestea nu mai corespund din punct de vedere economic. Aceste taxe trebuie să constituie un instrument de bază în autofinanțarea celor două instituții de cultură, la această dată, din cauza nivelului foarte scăzut al taxelor, autofinanțarea este foarte redusă.

“Astfel, în anul 2018, la Muzeul Județean «Ștefan cel Mare» Vaslui dintr-un total al veniturilor de 3.354.168 lei, veniturile proprii sunt în sumă de doar 16.262 lei, ceea ce înseamnă un grad de autofinanțare de numai 0,48%. Aceeași situație este și la Muzeul «Vasile Pârvan» Bârlad, unde dintr-un total al veniturilor de 2.395.856 lei, veniturile proprii sunt în sumă de 80.929 lei, rezultând un grad de autofinanțare de 3,37%”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Noile taxe care vor intra în vigoare dupa adoptarea proiectului de hotărâre sunt de 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru pensionari, 1,5 lei pentru elevi, studenți și adulți cu handicap mediu etc. Zile cu gratuitate la vizitare expozițiilor sunt 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane; Noaptea muzeelor; 1 lunie – Ziua Internațională a Copilului; 1 Decembrie – Ziua Naționala a României. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: