Home / Social / Peste 100 de concurenți din țară și străinătate, prezenți la concursul de pian organizat de Primăria Vaslui

Peste 100 de concurenți din țară și străinătate, prezenți la concursul de pian organizat de Primăria Vaslui

Peste 100 de concurenți din mai multe orașe din România și Republica Moldova vor fi prezenți în acest week-end la Vaslui la cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pian „MuzArt”. Organizată de Primăria Vaslui, competiția se desfășoară, la fel ca toate manifestărilor culturale oferite vasluienilor pe întreg parcursul lui 2019, sub egida Centenarului Marii Uniri.

Centrul Cultural ”Alexandra Nechita” va prinde din nou viață, sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineții, cu ocazia organizării celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de Interpretare Pian „MuzArt”. Inițiat în 2012 de către profesorul Beniamin Harii și susținut organizatoric, la fiecare dintre ediții, de Primăria municipiului Vaslui, concursul are drept scop identificarea, încurajarea, stimularea și evaluarea performanțelor instrumentale ale tinerilor pianiști vasluieni.

Obiectivele principale ale acestei manifestări vizează promovarea competiției profesionale, parte componentă obligatorie și extrem de necesară tinerilor pianiști în procesul lor de formare artistică. De asemenea, se va face o evaluare a nivelului școlii muzicale vasluiene în context național, precum și un schimb de experiență între școlile pianistice naționale prezente în concurs”, susțin organizatorii.

Competiția va fi jurizată de muzicieni consacrați la nivel național, personalități ale artei pianistice și pedagogice, directorul concursului fiind Beniamin Harii. Concursul se va bucura de prezența a peste 100 de concurenți din Vaslui, Iași, Galați, București, Cluj și din Republica Moldova. (Ionuț PREDA)  

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: