Home / Administratie / Primarul Vasile Pavăl anunță un nou pachet de investiții în cursul anului 2019
Vasile Paval

Primarul Vasile Pavăl anunță un nou pachet de investiții în cursul anului 2019

de Dănuț CIOBANU

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și-a prezentat în fața Consiliului Local raportul de activitate pe anul 2018, ocazie cu care a anunțat lansarea unor proiecte noi de dezvoltare.

Pavăl i-a informat pe consilierii locali că anul trecut, la bugetul local al municipiului Vaslui a fost colectată suma de 118 milioane de lei, în timp ce cheltuielile s-au situat la valoarea de 114 milioane de lei. Numai din taxele și impozite, în vistieria Vasluiului s-au adunat 27 milioane de lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 97% din programul asumat.

“Acest grad de colectare este printre cele mai mari din regiunea noastră. Mai avem 3% și îndeplineam în totalitate programul de încasări din taxe și impozite. Desigur, sunt unele comunități în care încasările depășesc procentajul de 100%, dar în aceste cazuri pe parcursului exercițiului bugetar au fost înregistrați noi contribuabili persoane fizice juridice care au contribuit cu sume la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl.

Investițiile intră într-o nouă etapă

La capitolul investiții și dezvoltare, anul 2018 a reprezentat o trecere la un nou exercițiu bugetar al Uniunii Europene.

“Anul 2018 este aparte la capitolul investiții. Anul a fost între două perioade de finanțare europene, de la bugetul pe 2007-2013 la exercițiul bugetar 2014-2020. Avem o listă de investiții realizate anul trecut și unele care continuă în acest an. Lista investițiilor cuprinde proiecte de dezvoltare în învățământ, noul bazar și târgul auto, alimentari cu energie electrică, apă potabilă și canalizare menajeră, infrastructură. În tot procesul de modernizare, Direcția de Patrimoniu are un rol important. Vreau să ajungem ca fiecare stradă, palmă de pământ, bănci, școli etc. să fie inventariate”, a mai spus Vasile Pavăl.

Una din prioritățile municipalității în anul trecut a fost și reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere.

În acest sens, Pavăl a precizat că străzile din municipiul Vaslui sunt destul de bune, iar drumurile care încă mai sunt pietruite au rămas la acest stadiu din cauza infrastructurii de apă și canal. Pe această direcție, în acest an, Primăria Vaslui va lansa lucrări de reparații și asfaltare a străzilor din unul sau două cartiere.

“Activitatea a fost bună în anul 2018, cu unele probleme. Acum suntem un pic întârziați, dar vom accelera activitățile și urmează ca în partea a doua a lunii aprilie să fie prezentat spre aprobare bugetul pe 2019. Au fost momente dificile cu multă muncă, cu multă atenție, pentru a gestiona corespunzător banul public”, a încheiat Pavăl.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: