Home / Politic / Fosta președintă a Tribunalului Vaslui va coordona alegerile europarlamentare în județ

Fosta președintă a Tribunalului Vaslui va coordona alegerile europarlamentare în județ

Fosta președintă a Tribunalului Vaslui, Diana Elena Sârghi, va coordona, în cadrul Biroului Electoral Județean, buna desfășurare a alegerilor europarlamentare din județul nostru organizate pe data de 26 mai. Tot în urma tragerii la sorți, s-a stabilit ca funcția de locțiitor să fie deținută de judecătorul Diana Eugenia Manta Grapă, în timp ce colega sa Laura Balan va ocupa funcția de membru.

Organizarea alegerilor la nivel local pentru Parlamentul European a intrat în linie dreaptă. Demarat în urmă cu o lună, procesul scrutinului din 26 mai a mai înregistrat o nouă etapă, cea a desemnării reprezentanților magistraților în Biroului Electoral Județean, cei care, de altfel, vor coordona această activitate la nivel județean. Astfel, judecătoarea Diana Elena Sârghi, cea care a condus până de curând și Tribunalul Vaslui, va fi președintele BEJ, fiind secondată de magistratul Diana Eugenia Manta Grapă. Tot din partea tribunalului vasluian va mai fi și judecătorul Laura Balan, care va ocupa funcția de membru.

În ceea ce privește locația în care își va desfășura activitatea BEJ, acesta va funcționa, în premieră, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, mai precis cea din zona Instituției Prefectului. Stația de prelucrare a datelor de la alegerile europarlamentare va fi amplasată la etajul IV al Palatului Administrativ.

Președinții și locțiitorii secțiilor de votare, a cărui număr va crește față de ultimul scrutin, vor fi desemnați cu 15 zile înainte de data alegerilor. Pentru alegerile europarlamentare se estimează ca numărul secțiilor de votare să ajungă la aproximativ 540. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Au votat cu speranța ca românii să trăiască fericiți în țara lor

Ziua de duminică, 10 noiembrie, ...

Social-democrații bârlădeni au îndemnat electoratul să voteze cu inima

Mobilizare la urne. În ziua ...

Elevii bârlădeni au cele mai mici burse din țară! Boroș spune că nu sunt bani pentru majorarea cuantumului burselor școlare

Discuții aprinse, pe tema burselor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: