Home / Administratie / O nouă strategie de dezvoltare a județului, pentru perioada 2021-2027, promite să scoată Vasluiul din sărăcie

O nouă strategie de dezvoltare a județului, pentru perioada 2021-2027, promite să scoată Vasluiul din sărăcie

de Dănuț CIOBANU

Vineri, în Sala Mare a Palatului Administrativ Vaslui, a avut loc conferința de lansare a proiectului «Planificare strategică pentru dezvoltarea durabilă a județului Vaslui». La eveniment au luat parte reprezentanți ai instituțiilor publice, serviciilor deconcentrate, mediului de afaceri și organizații nonguvernamentale.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean (CJ) Vaslui pe Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), cu perioada de finanțare cuprinsă între anii 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 816.478 de lei și are o perioadă de implementare de 18 luni (decembrie 2018 – iunie 2020).

“Principalul obiectiv al proiectului vizează elaborarea unei strategii de dezvoltare a județului Vaslui pentru perioada 2021 – 2027. Pe lângă întocmirea strategiei de dezvoltare, proiectul mai are și o altă componentă. Este vorba despre organizarea de cursuri pentru un număr de 50 de funcționari publici din cadrul CJ Vaslui, care vor fi instruiți în ceea ce privește planificarea strategică, manager de proiect și evaluator de proiect”, a spus Andreea Enache, manager de proiect.

Mihaela Chircu, directorul Direcției Dezvoltare și Cooperare din cadrul CJ Vaslui, a spus că este nevoie ca toți cei interesați să participe la procesul de întocmire a strategiei, pentru ca în document să se regăsească nevoile  județului.

“Strategia stă la bază dezvoltării județului Vaslui, dar în primul rând la absorbția fondurilor europene. Vom organiza șase grupuri de lucru pe următoarele tematici: infrastructură, dezvoltare economică, servicii publice, mediu, social, agricultură și dezvoltare rurală. Documentul care va rezulta va fi supus consultării publice și va urma apoi întocmirea strategiei”, a spus Mihaela Chircu.

În acest moment, CJ Vaslui și instituțiile din subordine au semnate contracte de finanțare în valoare de 904 milioane lei, pentru 25 de proiecte. Alte12 proiecte în valoare de 53 milioane lei sunt în evaluare, iar patru proiecte în valoare de 1,6 miliarde de lei sunt în pregătire.

“Este un proiect mic ca valoare, dar de o importanță deosebită. Strategia este o foaie de parcurs pentru perioada 2021 – 2027. Este importantă pentru mediul privat, grupuri de acțiune locală, asociații etc. “, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: