Google+
Home » Administratie » Râul Delea din Vaslui, ecologizat cu ajutorul deținuților. Tone de deșeuri, scoase din apă

Râul Delea din Vaslui, ecologizat cu ajutorul deținuților. Tone de deșeuri, scoase din apă

Râul Delea, situat în partea de sud a municipiului reședință, a fost ecologizat cu ajutorul deținuților de la Penitenciarul Vaslui, în baza unui protocol încheiat cu Serviciul de Gospodărire a Apelor. În urma acțiunii de voluntariat, au fost strânse câteva tone de deșeuri, printre care cauciucuri, pet-uri și chiar un pat.

Deținuții din Penitenciarul Vaslui au dat un nou exemplu de civism locuitorilor din municipiul reședință. Nu mai puțin de 13 persoane private de libertate au desfășurat activităti de ecologizare și igienizare a albiei râului Delea, în zona cuprinsă între podurile de la ICIL Vaslui și cel de peste calea ferată. Prin această activitate, în baza unui protocol încheiat cu Serviciul de Gospodărire a Apelor Vaslui, penitenciarul a vizat continuarea unor campanii de responsabilizare socială îndreptate spre protejarea mediului înconjurător, pentru promovarea principiilor ecologice, dar și implicarea persoanelor private de libertate în efortul comun al societății pentru menținerea un mediu curat și sănătos.

Mesajul urmărit a fi transmis este acela că fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea și protejarea mediului înconjurător și implicit să ajute la păstrarea valorii mediului înconjurător, a sănătății și a unui cadru de viață civilizat. Prin folosirea deținuților în astfel de activități s-a urmărit însușirea prin implicarea activă a unor norme de conduită civică și ecologică de către persoanele private de libertate. De asemenea, s-a dorit conștientizarea de către comunitatea locală a dorinței și capacității persoanelor private de libertate de a se implica activ în menținerea unui mediu înconjurător curat și sănătos. Nu în ultimul rând, se are în vedere pregătirea persoanelor private de libertate în vederea liberării și a reintegrării lor în societate prin menținerea și dezvoltarea legăturii acestora cu comunitatea și implicarea directă în activități specifice mediului exterior”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

În urma acțiunii de voluntariat, deținuții au strâns câteva tone de deșeuri, printre care cauciucuri, pet-uri și chiar un pat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: