Google+
Home » Administratie » Stupoare la Colegiul Prefectural: un director al coaliției de guvernare s-a abținut la votarea planului de acțiune promovat chiar de șefii săi de partid

Stupoare la Colegiul Prefectural: un director al coaliției de guvernare s-a abținut la votarea planului de acțiune promovat chiar de șefii săi de partid

Conducerea județului a avut parte de o surpriză la sedința Colegiului Prefectural de joi după-amiază, după ce unul din directorii de instituții care face parte din acest for și este membru al unuia dintre partidele coaliției de guvernare s-a abținut la vot la unul din subiectele de pe ordinea de zi. Paradoxal, acel punct făcea referire la strategia planului de acțiune în județ pe 2019 al organismului care include toți șefii de instituții din județ.

O ședință anostă a Colegiului Prefectural s-a transformat, brusc, într-una plină de viață, în care participanții au început să-și dea ghionturi după ce unul din șefii de instituții a făcută notă discordantă la vot. Și asta mai ales că cel care s-a abținut la votul planului de acțiune în județ pe 2019 nu era vreun fost membru PNL sau actual liberal ”uitat” în funcție, ci reprezentantul unuia dintre partidele de coaliție, respectiv ALDE. Este vorba de directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Răzvan Arteni, care, la epuizarea ordinei de zi a ședinței colegiului, și-a explicat gestul, la solicitarea prefectului Eduard Popica: ”Am fost informați printr-o adresă de la APIA central că APIA Vaslui nu este deconcentrată și nu este subordonată. Eu am trimis și la Prefectură adresa la care fac referire”.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a găsit explicația pentru directorul APIA: ”O să primim în curând o listă cu instituțiile care trebuie să facă parte din Colegiul Prefectural. Și, din câte am înțeles, o să faceți și dumneavoastră (n.red- APIA) parte. Mai sunt și alte instituții în situația dumneavoastră. Dar asta nu înseamnă că planul de guvernare nu trebuie pus în aplicare”.

La finalul ședinței Colegiului Prefectural, s-a aflat că doar 13 instituții din județ, din cele peste 40, sunt considerate ”deconcentrate” la ora actuală. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: