Home / Social / Vasluienii au celebrat în Piața Civică „Ora Pământului”

Vasluienii au celebrat în Piața Civică „Ora Pământului”

Primăria Vaslui a organizat pe 30 martie 2019 a VIII-a ediție a “Orei Pământului”. Activitățile au avut lor între orele 20.30-21.30 în Piața Civică Vaslui, la eveniment participând peste 250 de persoane. Elevii de la cele șase licee din oraș au participat cu proiecte dedicate mediului, iar după jurizarea reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui, Liceul «Ștefan Procopiu» a câștigat primul loc.

În cadrul manifestării a avut loc și un program artistic, susținut de artiști locali și invitați. Este vorba despre Grupul Folk de la Școala «Mihai Sadoveanu» condus de profesoara Mihaela Flueraș, Corala «Alfa» a Asociației Tinerilor Ortodocși Vaslui și Trupa «Sky» din Iași.

La eveniment au mai participat și hanbaliștii de la CSM Vaslui, care pe durata manifestării au ținut în mâini făcliile aprinse.

Primăria Vaslui a fost ajutată în organizarea activităților și de Grupul de voluntari «Călători pe drumul culturii», din cadrul Bibliotecii Județene «Nicolae Milescu Spătarul», conduși de bibliotecarul Gina Păun.

Mesajul evenimentului este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. În acest fel, vocea comună a milioane de oameni de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Ora Pământului (EarthHour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Evenimentul constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: