Home / Social / 122 de copii vasluieni au fost dați în plasament în primele două luni ale anului

122 de copii vasluieni au fost dați în plasament în primele două luni ale anului

Nu mai puțin de 122 de copii din județul Vaslui au necesitat în primele două luni ale acestui an diferite forme de plasament.

Potrivit datelor întocmite de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cei mai mulți dintre copii au fost internați în centre ale instituției, iar ceilalți au fost dați în grija asistenților maternali profesioniști, plasați în familia lărgită ori la alte familii sau persoane.

„În primele două luni ale anului 2019, 44 de copii au mers în centre rezidențiale. De obicei, în astfel de instituții merg copiii care au anumite dizabilități și necesită permanent îngrijire de specialitate. În aceeași perioadă, 39 de copii au mers către asistenți maternali profesioniști, 21 au fost trimiși în plasament în familia lărgită, până la rude de gradul IV, iar 20 au fost luați de alte familii ori persoane. În general, când acești copii nu mai stau din diferite motive în familia naturală se au în vedere câteva aspecte prioritare. Una dintre priorități este plasarea copilului în familia lărgită și doar acolo unde nu există această posibilitate sunt luate în calcul alte forme de plasament. O altă prioritate este aceea de a nu separa frații, pe cât posibil”, a declarat, ieri, Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

În cursul anului 2018, au fost luate în evidența DGASPC Vaslui 505 cazuri noi de copii care au necesitat diverse forme de plasament. Dintre aceștia, 205 au fost dați în grija unor asistenți maternali profesioniști, 169 au fost internați în centre de specialitate, 85 au mers în grija rudelor, iar alți 46 la alte familii ori persoane.

La nivelul județului Vaslui sunt în total un număr de 2.974 de copii care beneficiază de diverse forme de plasament. Cei mai mulți dintre aceștia, în număr de 1.798 se află în grija unor asistenți maternali profesioniști, în timp ce 270 beneficiază de servicii de tip rezidențial, 747 sunt crescuți de rude, iar 159 au fost plasați la alte familii ori persoane. Acestora li se adaugă alți 625 de copii care primesc îngrijire de specialitate în centre de zi sau în centre de recuperare pentru copii cu dizabilități. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: