Home / Social / Cu o întârziere de trei luni, cei 96.000 de copii din județul nostru vor primi alocațiile majorate abia de luna viitoare

Cu o întârziere de trei luni, cei 96.000 de copii din județul nostru vor primi alocațiile majorate abia de luna viitoare

Cei 96.000 de copii din județul nostru care beneficiază de alocații de stat își vor primi drepturile majorate abia de luna viitoare, deși creșterea acestora a intrat în vigoare de la 1 aprilie. Noile cuantumuri sunt de 150 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și 300 de lei pentru micuții cu vârsta de până la doi ani sau până la trei ani în cazul celor cu dizabilități.

Mult trâmbițatele majorări de alocații de stat pentru copii se vor simți efectiv în buzunarele acestora, sau ale părinților, abia luna viitoare. Cu alte cuvinte, creșterea acestor drepturi bănești se face abia la trei luni de când actualul guvern a legiferat-o efectiv. Dacă pentru prima lună de amânare s-a invocat nepromulgarea bugetului țării de către președinte, acum motivul decalării cu încă o lună ar fi că plata alocațiilor pentru aprilie se face în mai.

La nivelul județului Vaslui, vor beneficia de alocații de stat majorate un număr de 96.000 de copii. Dintre totalul beneficiarilor, 7.600 au vârsta de până la doi ani”, ne-a declarat directorul Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială Vaslui, Sorin Prepeliță.

În condițiile în care alocațiile aproape se vor dubla, bugetul alocat lunar județului nostru pentru plata acestora va crește semnificativ, de la 9,2 milioane de lei în prezent, la peste 15,5 milioane lei începând cu luna mai. Noile cuantumuri ale alocațiile sunt de 150 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și 300 de lei pentru micuții cu vârsta de până la doi ani sau până la trei ani în cazul celor cu dizabilități. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: