Google+
Home » Administratie » Explicația conducerii Aquavas Bârlad pentru lipsa apei timp de două zile de la robinetele bârlădenilor

Explicația conducerii Aquavas Bârlad pentru lipsa apei timp de două zile de la robinetele bârlădenilor

Aquavas Bârlad a sistat astăzi alimentarea cu apă în rețeaua publică, timp de 12 ore, urmând ca și miercuri, 3 aprilie, tot între orele 7 și 19, bârlădenii să nu aibă apă la robinete. Ce-i drept, instituția a anunțat acest eveniment încă de săptămâna trecută, tocmai pentru ca cetățenii urbei să aibă timp să-și facă rezerve de apă. Cu toate acestea, foarte mulți bârlădeni s-au declarat luați prin surprindere deși mare parte dintre ei petrec ore întregi pe rețelele de socializare, acolo unde reprezentanții mass-media au distribuit generos articole despre oprirea apei în zilele de 2 și 3 aprilie.

Pe de altă parte, sistarea furnizării apei la robinete a produs prejudicii mai mici sau mai mari unor agenți economici bârlădeni.
Întreruperea furnizării apei timp de două zile a fost necesară pentru efectuarea unor lucrări de decolmatare a canalizării, pe anumite tronsoane obturate cu diverse obiecte pe care bârlădenii le-au aruncat în canalizare.
„Astfel de lucrări de decolmatare facem periodic, dar cu mijloacele noastre proprii. De astă dată, am vrut să facem o curățare profundă a rețelei de canalizare, care este înfundată cu tot felul de mizerii, fapt pentru care am închiriat trei utilaje mari, performante, cu care executăm această intervenție timp de două zile”, a declarat, pentru Est News, Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad.
Sistarea furnizării apei în oraș, timp de 12 ore, a creat  disconfort mai multor instituții din Bârlad, dar mai ales unităților private mici și mijlocii.

La Spitalul „Elena Beldiman”, de exemplu, nu au fost probleme pentru că unitatea sanitară are sursă proprie de alimentare cu apă, așa că activitatea medicală nu a fost afectată.
Mai multe unități de panificație și patiserie au fost nevoite să-și limiteze producția, altele să închidă, pentru că nu au sursă proprie de apă. Unele și-au desfășurat activitatea normal, întrucât au avut alte surse de apă.
Disfuncționalități în activitate au înregistrat și saloanele de înfrumusețare din oraș. Clientele programate pentru vopsit, de exemplu, au fost servite în funcție de cantitatea de apă disponibilă în fiecare coafor. Apa a fost stocată în cazane, iar atunci când s-a terminat, coafezele au fost nevoite să trimită clientele acasă.
Probleme au fost și în cazul toaletelor publice, unde s-au făcut rezerve de apă, care în unele cazuri nu au fost suficiente, fapt care a impus închiderea toaletei. La toaleta de la Piața „Sf. Ilie”, ieri dimineață era aglomerație mare. Două tone de apă au fost stocate acolo pentru a nu se ajunge în situația de a se închide toaleta, spre disconfortul oamenilor care tranzitează sau își desfășoară activitatea în zona Pieței. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: