Home / Administratie / Liberalii din CJ Vaslui vor să evite un nou eșec al proiectului de la Casă a Armatei

Liberalii din CJ Vaslui vor să evite un nou eșec al proiectului de la Casă a Armatei

de Dănuț CIOBANU

Consilierii județeni liberali au cerut conducerii Consiliul Județean (CJ) Vaslui să le fie prezentată situația la zi, în ceea ce privește execuția la proiectul “Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Liberalii susțin că vor să preîntâmpine o situație similară cu cea din anul trecut, când constructorul a abandonat lucrările.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a precizat că investiția de la fosta Casă a Armatei este foarte importantă și trebuie să fie cunoscut stadiul lucrărilor.

Fac o solicitare cu privire la întocmirea unui raport de către dirigintele de șantier, prin care să ni se prezinte stadiul actual al lucrărilor. Vrem să știm care este situația concretă. Solicit răspunsul pentru ședința următoare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat din ianuarie 2019, au trecut de atunci trei luni și vrem să cunoaștem situația. Vrem să preîntâmpinăm o situația similară cu cea din anul trecut, când constructorul nu a dus la bun sfârșit proiectul”, a spus Viziteu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că și el dorește să se termine proiectul, însă lucrările de execuție sunt dificile: “Să transformăm o clădire pentru militari să răspundă exigențelor de azi este o poveste complicată. Primul constructor a intrat în insolvență, dar cât a lucrat a respectat contractul și a făcut lucrările bine. Nu e vorba de voința noastră în ceea ce privește finalizarea proiectului, ci de capacitatea societăților comerciale de a face lucrările. Firmele au problemele lor. Ne confruntăm cu o capacitate redusă a executaților în realizarea obiectivelor care au finanțare. Sunt întârzieri, dar nu sunt datorate nouă pentru că avem capacitate de plată”.

Iunie 2019, termenul de finalizare

În prezent, termenul fixat pentru finalizarea proiectului«Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional» este luna iunie 2019. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție. Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevede ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Eliminarea sărăciei – Prioritate pentru Dan Barna

Județul Vaslui este afectat în ...

Un nou mod de a gândi președinția – Dan Barna, candidatul USR PLUS

Pe 26 mai, vasluienii au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: