Home / Justitie / Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări cu privire la doi bărbați cu cetățenie moldovenească și română, care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere.

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au oprit duminică pe raza localității Râșești, pentru control, un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, condus de M. A., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 30 de ani.

Câteva ore mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară S.B., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 29 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca BMW, model X5 înmatriculat în Germania și o remorcă înmatriculată în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule cauză este de 6.200 de kilograme, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară categoria “BE”, pe care aceștia nu o dețineau.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu aveau cunoștință că permisele de conducere valabil deținute nu le dădea dreptul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: