Home / Social / Micii fermieri din județul Vaslui trebuie să se prezinte de urgență la APIA!

Micii fermieri din județul Vaslui trebuie să se prezinte de urgență la APIA!

Campania de depunere a cererilor unice de plata la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui este în plină desfășurare. Campania a fost demarată pe 1 martie 2019, iar primii fermieri care au fost programați pentru depunerea cererilor au fost cei cu suprafețe mai mici de 10 hectare. Începând cu data de 27 martie depun cererile și fermierii care dețin suprafețe peste limita de 10 hectare, precum și cei care solicită scheme specifice sectorului zootehnic.

Până la aceasta dată, la APIA Vaslui s-au prezentat 7.310 fermieri din totalul de 20.761 fermieri, care au solicitat subvenții în 2018, pentru o suprafață de 26.543 hectare din totalul de 250.025 hectare depusă în campania din anul trecut.

Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, a precizat că în luna martie 2019 au fost programați să depună cererile pentru subvenție 5.684 de fermieri: “Din experiența anilor trecuți și din informațiile pe care le avem la această dată din teritoriu, la nivelul județului nostru ne așteptăm la o scădere cu circa 10% a numărului de fermieri care depun cereri, datorită comasării terenului. Rugăm toți fermierii care lucrează până la 50 hectare de teren arabil să se prezinte cât mai urgent la centrele locale APIA, fără a se mai ține cont de programare”.

APIA organizează, în perioada 1 martie – 15 mai 2019, campania de depunere a cererilor unice de plată. Fermierii depun la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceștia utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

Cererile se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită subvenție pentru o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: