Home / Social / Țiganii din județ dau petrecere în centrul Vasluiului, de Ziua Internațională a Rromilor

Țiganii din județ dau petrecere în centrul Vasluiului, de Ziua Internațională a Rromilor

Ziua Internațională a Rromilor va fi sărbătorită, în premieră, în Centrul Civic din Vaslui, eveniment la care vor participa zeci de artiști locali și naționali, inclusiv elevi de la o unitate de învățământ din municipiu reședință. Invitații speciali vor fi membrii Ansamblului profesionist ”Enigma Rromilor” Chișinău.

Piața Civică din Vaslui va fi din nou plină de animație, duminică, atunci când Partida rromilor ”Pro Europa”, Primăria Vaslui și Consiliul Județean vor organiza, în premieră, sărbătoarea rromilor, intitulată sugestiv ”Te aven amencza” (Veniți cu noi).

Seria evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Rromilor va începe la ora 9.00, cu un târg de meșteșuguri tradiționale țigănești, ca apoi, de la ora 15.00, să înceapă spectacolul de muzică și dansuri țigănești ai cărui protagoniști vor fi Fanfara ”Alexandru” de la Valea Mare, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, Ansamblul ”Trandafir de la Moldova” Huși și Formația ”Policrom” Vaslui.

Din program nu vor lipsi dansurile tradiționale țigănești, oferite de elevii Școlii nr. 1 Vaslui, și nici momentele artistice ale Grupului Folcloric ”Floarea dorului” Vaslui și Grupul ”Domisong”. Sub prezentarea Florinei Dăniciuc și a cunoscutului interpret Ionel Trufia, spectacolul va avea și un moment special, prin prezența pe scenă a Ansamblului profesionist ”Enigma Romilor” Chișinău. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci ...

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au ...

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: