Home / Social / Țiganii din județ dau petrecere în centrul Vasluiului, de Ziua Internațională a Rromilor

Țiganii din județ dau petrecere în centrul Vasluiului, de Ziua Internațională a Rromilor

Ziua Internațională a Rromilor va fi sărbătorită, în premieră, în Centrul Civic din Vaslui, eveniment la care vor participa zeci de artiști locali și naționali, inclusiv elevi de la o unitate de învățământ din municipiu reședință. Invitații speciali vor fi membrii Ansamblului profesionist ”Enigma Rromilor” Chișinău.

Piața Civică din Vaslui va fi din nou plină de animație, duminică, atunci când Partida rromilor ”Pro Europa”, Primăria Vaslui și Consiliul Județean vor organiza, în premieră, sărbătoarea rromilor, intitulată sugestiv ”Te aven amencza” (Veniți cu noi).

Seria evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Rromilor va începe la ora 9.00, cu un târg de meșteșuguri tradiționale țigănești, ca apoi, de la ora 15.00, să înceapă spectacolul de muzică și dansuri țigănești ai cărui protagoniști vor fi Fanfara ”Alexandru” de la Valea Mare, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, Ansamblul ”Trandafir de la Moldova” Huși și Formația ”Policrom” Vaslui.

Din program nu vor lipsi dansurile tradiționale țigănești, oferite de elevii Școlii nr. 1 Vaslui, și nici momentele artistice ale Grupului Folcloric ”Floarea dorului” Vaslui și Grupul ”Domisong”. Sub prezentarea Florinei Dăniciuc și a cunoscutului interpret Ionel Trufia, spectacolul va avea și un moment special, prin prezența pe scenă a Ansamblului profesionist ”Enigma Romilor” Chișinău. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: