Google+
Home » Administratie » Ce bine cu noile plantări de copaci de la Bârlad: s-a rezolvat și problema gunoaielor scăpate de sub control

Ce bine cu noile plantări de copaci de la Bârlad: s-a rezolvat și problema gunoaielor scăpate de sub control

”Zestrea verde a Bârladului bate record după record”, dacă e să folosim sloganul sub care conducerea Primăriei Bârlad se împăunează pe facebook de când a descoperit că plantările de puieți (activitatea obișnuită a sectorului Sere-spații verzi din fiecare primăvară) pot fi exploatate în așa fel încât să aducă noi voturi la următoarele alegeri.

Ultimul record este și cel care a lăsat cu gura căscată mai mulți bârlădeni decât au lăsat imaginile cu primarul Boroș făcând cuiburi de trandafiri alături de angajații Primăriei scoși, bieții de ei, la plantat în timpul programului de lucru.

Pe Bulevardul Republicii, în fața fostei Școli nr. 2, în crengile unui copac stă atârnată o pereche de pantaloni. Trecătorii pot admira priveliștea de aproximativ o săptămână, iar dacă edilii orașului vor avea grijă să-și mențină atitudinea bineștiută față de gunoiele care invadează orașul pe zi ce trece, sunt șanse mari ca expoziția să devină permanentă.

Suntem curioși dacă blugii din copac prind vara în același loc, după ce vor fi spălați bine de ploile de primăvară și albiți de razele soarelui. Locuitorii de la blocurile din zonă deja au pus pariuri, iar majoritatea înclină spre varianta că, atât timp cât nu se vede din turnul Primăriei, tabloul abstract va putea fi admirat în voie inclusiv de cei care ne tranzitează orașul.

Una peste alta, iată cum ”zestrea verde a Bârladului”, sporită pe facebook de edilii intrați deja în campanie electorală, își îndeplinește rolul despre care primarul Dumitru Boroș a vorbit atât de ”responsabil” pe contul de facebook al Primăriei: ”Trebuie să ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noștri, prin reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității”. În mod sigur gunoaiele care zac la sol sunt mult mai poluante decât cele care atârnă în copaci! (Simona MIHĂILĂ)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: