Home / Invatamant / Concursul IBSA, inițiat de Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a atras tot mai mulți elevi din țară, devenind regional anul acesta

Concursul IBSA, inițiat de Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a atras tot mai mulți elevi din țară, devenind regional anul acesta

de Mihaela NICULESCU

Doi profesori ai Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, Daniela Tetiva și Grig Ioniță, sunt inițiatorii concursului științific „The Informatics Between Science and Art” (IBSA), concurs care a devenit, anul acesta, regional.

Concursul a atras atenția elevilor și profesorilor din întreaga țară, așa se face că în luna martie, la etapa județeană s-au înscris 105 lucrări din nouă județe, aparținând elevilor din diferite colegii naționale și licee teoretice. Aproape toate lucrările au întrunit punctajul necesar pentru a participa în etapa regională, dar unii elevi s-au remarcat în mod deosebit și au fost recompensați cu premiul I.

Printre aceștia se află și Constantin Bîgea, Alexandru Bordeianu și Dragoș Necoară, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Bârlad, la secțiunea Editare Fotografică / Afișe.
„Pe profilul electronic, până acum doi ani, liceul nu avea nicio curriculă. Văzând însă care este potențialul elevilor și că aceștia sunt atrași de animație, de jocuri și de editare fotografică, am propus inspectoratului această curriculă. Noile curricule, aprobate de ISJ Vaslui, atât la clasa a IX-a, cât și la a X-a, sunt benefice, întrucât încurajează activitățile de mare actualitate, ale elevilor înclinați fie spre artă, fie spre știință. Elevii noștri au obținut rezultate remarcabile la concursuri importante. Elevul Cucu Emanuel a obținut premiul I la concursul interjudețean <<Pasărea măiastră>>, cu lucrarea <<Scheherazade>>, eleva Obreja Oana a obținut premiul I la concursul interjudețean ,<<Pasărea măiastră>>, cu lucrarea <<Reflexie>>, elevul Bogdan Spiridon a obținut locul I la concursul național <<Trasee alb negru și color>>, cu lucrarea <<Repararea pistonului>>, elevul Zanoschi Andrei a obținut Mențiune la concursul județean <<Foto-art>>, cu lucrarea <<La malul mării>>”, a declarat pentru Est News profesorul Grig Ioniță, unul dintre inițiatorii concursului IBSA.

Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: animație 3D – elevii pot realiza unul sau mai multe jocuri, utilizând o platformă la alegere, sau pot realiza filme de animație de scurt metraj. A doua secțiune este modelare 3D, elevii realizând un produs final, utilizând instrumente la alegere, și editare fotografică / afișe, în care elevii pot utiliza un program specific la alegere. Luna aceasta, va avea loc etapa regională a concursului inițiat de profesorii bârlădeni, iar lucrările rămase în competiție vor fi jurizate de o comisie de excepție.
„Au fost încheiate parteneriate cu Faculatatea de Informatică din Iași, reprezentată de Decan, prof.conf. univ. dr. Adrian Iftene, Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, reprezentată de Decan, prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Prodecan, prof.dr. ing. Alin Moldoveanu și prof. dr. ing. Florica Moldoveanu, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași, reprezentată de Decan, prof. dr. ing. Daniela Tărniceriu, Prodecan prof. dr. ing. Liviu Țigăeru și prof. conf. dr. ing. Ovidiu Ursaru, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, reprezentată de președintele Cătălin Butnariu și de director executiv Andreea Medvedovici Per, Asociația VIRA din București, reprezentată de președintele Andrei Crăciun, și nu în ultimul rând cu criticul de artă Mihai Fulger, directorul Cinematografiei Române”, a precizat Daniela Tetiva.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

Peste 950 de familii sărace au rămas fără bani din cauza copiilor chiulangii 

de Dănuț CIOBANU Elevii din ...

A III – a ediție a întâlnirii „Bobocilor”, la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad

Peste 100 de elevi dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: