Home / Social / Expoziție de știință interactivă, la muzeul «Ștefan cel Mare» Vaslui

Expoziție de știință interactivă, la muzeul «Ștefan cel Mare» Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui este gazda unei expoziții inedite. În perioada 3 -14 aprilie 2019, Asociația «Eventera» Iași prezintă expoziția interactivă de știință intitulată «Laborator 2.0».

Expoziția este organizată în Sala «Arta» a muzeului și reprezintă o călătorie prin lumea simțurilor ce se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Proiectul își propune să le ofere copiilor o experiență educațională non-formală care să îi provoace și să le deschidă simțurile pentru știință.

Conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare zonă a expoziției. În zona de biologie, vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, pentru ca mai apoi, în zona de chimie, să observe și să înțeleagă experimente și reacții surprinzătoare”, a spus Laurențiu Chiriac, muzeograf Muzeul ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Astfel, în perioada 3 -14 aprilie 2019, din oră în oră, în intervalul orar 9.00 -17.00, copiii sunt invitați să descopere știința prin intermediul simțurilor. În zona de biologie se va prezenta funcționarea organelor de simț și se va analiza, pe baza unei instalații interactive, modul cum funcționează creierul. Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute.

“În acest laborator, ne dorim ca vizitatorii să se simtă implicați în știință, să devină curioși și dornici de a descoperi cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare. Bazată pe trei domenii – biologie, chimie și fizică, expoziția își propune să le arate copiilor partea interactivă și distractivă a științei”, a precizat Camelia Cojan, manager general al Eventera, inițiatorul acestui proiect. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: