Home / Invatamant / Liceul Pedagogic din Bârlad trimite cel puțin 15 elevi la faza națională a olimpiadelor

Liceul Pedagogic din Bârlad trimite cel puțin 15 elevi la faza națională a olimpiadelor

de Mihaela NICULESCU

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad are, deocamdată, 15 reprezentanți la fazele naționale ale olimpiadelor. Șapte dintre ei s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de pedagogie-psihologie, iar opt la cea de arte vizuale.

În vacanța de Paște, talentații elevi ai Liceului Pedagogic, de la secția Arte, vor concura, la București, cu cei mai buni elevi din țară în acest domeniu special.
Elevii care au convins comisia de evaluare că merită să meargă la faza națională sunt: la secția „Istoria artei și arhitecurii”, Flavia Maria Bîzgu, din clasa a XII-a, și Loredana Vrânceanu, din clasa a XI-a, ambele coordonate de profesoara Adriana Mocanu; la secția „Grafică”, liceul are tot doi reprezentanți la faza națională – Denisa Gherasim Toniță, clasa a XII-a, și Teodora Popescu, din clasa a XI-a, amândouă coordonate de prof. Sebastian Pascu; la secția „Sculptură” s-au calificat Andreea Violeta Huștiu, din clasa a XII-a, prof. Dorinel Filiche, și George Țapu, clasa a XI-a, coordonator prof. Eduard Piciu; secția „Pictură pe șevalet” va fi reprezentată de Alexandra Stoleru, clasa a XII-a, și Beniamin Spînache, clasa a XI-a, ambii elevi ai profesorului Sebastian Pascu.
Alți șapte elevi vor reprezenta Liceul Pedagogic din Bârlad la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie, care se va desfășura la Timișoara. Aceștia sunt: Mălina Florina Rusu, clasa a IX-a (profesor Mihaela Năstase), Ana-Maria Iacob – clasa a X-a (profesor Anda Ștefănică), Romeo Robert Nicoară – clasa a X-a (profesor Daniela Marinescu), Ramona Rusu – clasa a XI-a (prof. Daniela Marinescu), Vasilică David Gherghescu – clasa a XI-a (prof. Anda Ștefănică), Bianca Elena Manoliu – clasa a XII-a (prof. Mihaela Năstase) și Alice Beatrice Giușcă – clasa a XII-a (prof. Daniela Marinescu).
Mai mult de jumătate dintre acești olimpici provin din mediul rural, dar talentul și perseverența nu țin cont de locul în care te-ai născut, iar prejudecățile care încă mai persistă în rândul românilor sunt demontate destul de frecvent de realitate.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: