Home / Social / Peste o sută de concurenți, prezenți la Concursul internațional de muzică populară de la Vaslui ”Cântec drag din plai străbun”

Peste o sută de concurenți, prezenți la Concursul internațional de muzică populară de la Vaslui ”Cântec drag din plai străbun”

Peste o sută de concurenți din întreaga țară și din Republica Moldova și Ucraina și-au anunțat prezența la cea de-a XVI-a ediție a Concursului internațional de muzică populară de la Vaslui ”Cântec drag din plai străbun”, care se va desfășura în week-end-ul premergător sărbătorii Floriilor. Interpreții vor fi acompaniați în timpul concursului de Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, sub bagheta dirijorului Cristian Năstase, iar recitalul final va fi susținut în Centrul Civic.

Casa de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui va fi gazdă, așa cum s-a întâmplat în ultimii 15 ani, a unei noi ediții a Concursului internațional de muzică populară de la Vaslui ”Cântec drag din plai străbun”. Parteneri sunt Primăria Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Competiția, care se va desfășura în perioada 19-20 aprilie, va reuni concurenți de muzică populară din aproape întreaga țară, precum București, Târgu Mureș, Oradea, Râmnicu Sărat, Berca (Buzău), Gura Homurului, Rădăuți, Harghita, Iași, Suceava, Neamț sau Bacău. În total, vor veni, potrivit organizatorilor, peste o sută de interpreți individuali, grupuri vocale și ansambluri.

Cu foarte mici excepții, concurenții vor fi acompaniați în timpul interpretării de Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, sub bagheta dirijorului Cristian Năstase, ceea ce dă o notă aparte acestui concurs la nivelul României. De altfel, va fi și o etapă de preselecție pentru concurenții din zona Moldovei, iar cu o zi înainte de festival vor fi repetițiile finale”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui, Ionel Bordeianu.

Pe lângă concursul în sine, în cadrul spectacolului vor fi prezenți și foști câștigători ai edițiilor anterioare ale festivalului. De asemenea, pe scena Casei de Cultură Vaslui va cânta și îndrăgita interpretă de muzică populară Raluca Radu. Intrarea în sala de spectacole va fi liberă în ambele zile de concurs. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: