Home / Social / Primarii din județ, puși de poliție să găsească adăposturi pentru agresorii care comit violențe în familie

Primarii din județ, puși de poliție să găsească adăposturi pentru agresorii care comit violențe în familie

Primarii din județ au fost atenționați de reprezentanții Poliției Județene Vaslui că au obligația de a pune la dispoziția agresorilor care comit violențe în familie centre rezidențiale în cadrul comunităților. Până la această dată, nicio unitate administrativ teritorială nu dispune de un astfel de adăpost, singurele locații la care se apelează atunci când este nevoie fiind centrele pentru persoanele fără adăpost din municipii.

Autoritățile locale din comunele și orașele județului s-au trezit cu o nouă belea pe cap care ar presupune noi cheltuieli de la bugetul local. Este vorba de construirea de centre rezidențiale pentru agresori, în care să fie cazate acele persoane, bărbați ori femei, care comit violențe domestice și sunt scoși de organele de poliție din mediul familial. În plus, primăriile trebuie să găsească și personalul necesar să intervină în astfel de situații.

Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice prevede obligativitatea pentru primării de a crea centre rezidențiale pentru agresori. Dacă pentru victime s-au găsit soluții în acele centre ale Direcției pentru Protecția Copilului, acum trebuie căutate soluții și pentru agresori. Rămâne la latitudinea primarilor de a găsi locații pentru cazare, eventual pe zone și nu neapărat pe fiecare comună în parte. De asemenea, autoritățile trebuie să găsească și acele persoane care să însoțească până la acele centre pe agresori după ce s-a emis ordinul de protecție pentru victime”, ne-au precizat responsabili din cadrul Poliției Județene Vaslui.

La ora actuală, la nivelul județului nostru nu există nicio unitatea administrativ teritorială care să dispună de un astfel de adăpost pentru agresori. Singurele locații la care se apelează atunci când este nevoie sunt centrele pentru persoanele fără adăpost din municipii. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: