Home / Justitie / Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Vaslui

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Vaslui

Ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui s-au celebrat 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

La manifestare au participat prefectul județului, Eduard Andrei Popica, subprefect Mircea Gologan, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl dar și alți șefi sau comandanți ai instituțiilor colaboratoare.

Mai întâi, prefectul a dat citire mesajului transmis, la ceas aniversar, din partea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

Evenimentul a fost un bun prilej pentru reprezentantul Guvernului în teritoriu de a remarca, retrospectiv, activitatea și rezultatele IJJ Vaslui. ”La ceas aniversar, vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră de fiecare zi, pentru promptitudinea cu care interveniți la toate evenimentele care vă solicită și pentru abnegația cu care vă îndepliniți sarcinile, oricât de grele. Vă urez mulți ani curajoși în slujba comunității”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

Șeful IJJ Vaslui, Gheorghiță Păvăloaiea, a vorbit despre misiunea și performanțele Jandarmeriei. Cu această ocazie au fost acordate recompense și mulțumiri, iar trei cadre ale instituției au fost avansate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Conducerea unității i-a felicitat pe jandarmii care s-au evidențiat prin activitatea desfășurată și le-a urat mult succes in activitatea pe care o vor desfășura în continuare dar și multă sănătate tuturor jandarmilor și familiilor lor. În final, participanții au asistat la exerciții demonstrative în curtea unității.

Ziua de 3 aprilie a intrat în istoria României drept data la care, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotarârea Divanului obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi”. Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei si i s-au stabilit principiile de organizare si funcționare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: