Home / Social / Fermierii care au firmele radiate din Registrul Comerțului trebuie să anunțe APIA Vaslui

Fermierii care au firmele radiate din Registrul Comerțului trebuie să anunțe APIA Vaslui

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui atenționează beneficiarii sprijinului financiar aferent campaniei 2018, constituiți ca persoana fizică autorizată (PFA) și ca întreprindere individuală (II), ca au obligativitatea ca pentru autorizarea la plată să se conformeze legislației în vigoare.

Este vorba despre prevederilor Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, intrată în vigoare la data de 17 ianuarie 2017.

Potrivit actului normativ, PFA-urile și II-urile au avut obligația îndeplinirii condiției privind numărul maxim de clase de activități prevăzute de codul CAEN, respectiv maximum cinci clase pentru PFA și maximum 10 clase pentru II, nerespectarea acestor prevederi constând în radierea din Registrul Comerțului, începând cu 18 martie 2019.

“Adresăm rugămintea beneficiarilor APIA, constituiți ca PF și II, care se regăsesc în situația descrisă mai sus, ca în termen de 15 zile de la data radierii la Oficiului Național al Registrului Comerțului, să depună la Centrul Județean Vaslui sau centrele locale APIA o declarație privind radierea PFA prin care s-a solicitat sprijin la APIA. Pe lângă declarație, beneficiarii trebuie să depună și documentele aferente (certificat de radiere), precum și, după caz, forma de organizare actuală (PF, II, IF, PFA), contul actual, documentele aferente noii forme de organizare eliberate de Registrului Comerțului”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: