Home / Justitie / Polițiștii vasluieni au demarat campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural, „Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Polițiștii vasluieni au demarat campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural, „Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui demarează o campanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural, “ Împreună pentru o comunitate mai sigură.

Aceasta are ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale. Polițiștii vor participa la întâlniri cu elevii claselor III – IV și V – VI, pe teme ce vizează educația antivictimală și antiinfracțională, în scopul conștientizării de către copii a importanței adoptării unor comportamente preventive. Totodată, vor fi deșfășurate activități de tip “door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

Activitățile vor fi susținute de către polițiști din structurile de prevenire, ordine publică și poliție rutieră de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe / anexe gospodărești polițiștii vă recomandă să încuiați ușile și ferestrele, chiar și atunci când plecați, pentru scurt timp, de acasă. Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe. Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuințe. Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră. Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foarte eficient. Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință. Nu popularizați plecarea de acasă pe rețelele de socializare.

Pentru a nu cădea victimă agresiunilor evitați discuțiile în contradictoriu legate de bani, moșteniri, pământ etc., în special cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice. Nu răspundeți provocărilor venite din partea unor persoane care se leagă” de dumneavoastră pe stradă. Este bine să nu vă faceți singuri dreptate lovind „adversarul”, astfel de gesturi pot avea consecințe grave. Dacă sunteți agresat/ă, nu intrați în panică și rețineți cât mai multe detalii despre agresor, pe care să le puteți pune la dispoziția poliției. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: