Home / Administratie / Soluție de criză – Primăria Vaslui va lansa o societate de construcții în subordinea Consiliului Local

Soluție de criză – Primăria Vaslui va lansa o societate de construcții în subordinea Consiliului Local

de Dănuț CIOBANU

Primăria Vaslui a decis să înființeze o firmă de construcții în subordinea Consiliului Local. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat consilierii locali că va veni cu o propunere în cursul anului viitor. Societatea ar urma să se ocupe de asfaltarea străzilor, reabilitarea mobilierului urban etc. Hotărârea a fost luată în contextul în care lipsa constructorilor pune în pericol realizarea investițiilor. La nivelul județului Vaslui sunt multe licitații la care nu se mai prezintă ofertanți, iar firmele sunt reticente în a mai contracta noi proiecte.

Primăria Vaslui nu renunță la ideea de a-și face o firmă de construcții, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Decizia a fost luată de municipalitate la începutul anului trecut, în contextul în care criza societăților din domeniu a provocat întârzieri la realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii.

Nu mai vin firmele să lucreze în interiorul orașelor. Majoritatea operatorilor economici merg în mediul rural, unde se implementează proiecte pe infrastructură prin PNDL. O să fim nevoiți să facem o societate pentru repararea drumurilor, care să fie în subordinea Primăriei Vaslui. Nu știm cu cine vom turna asfalt. Va fi foarte greu, pentru că nu mai sunt firme de construcții”, spunea Vasile Pavăl la începutul anului 2018.

La sfârșitul săptămânii trecute, în momentul în care și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2018, Vasile Pavăl a spus consilierilor locali că nu a renunțat la intenția de a înființa o firmă de construcții și va veni cu o decizie în acest sens.

“Voi veni cu o propunere pentru extinderea sferei serviciilor și pe reparații de străzi, mobilier urban etc. În anul 2020 voi veni cu această propunere. Având oamenii la dispoziție vom putea interveni mai repede acolo unde este nevoie. Acum infrastructura din oraș este reparată de societăți care nu sunt în subordinea Consiliului Local Vaslui”, a spus Vasile Pavăl.

Referindu-se la situația firmelor de construcții de pe piața locală, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că nu mai sunt ofertanți pentru proiectele pe care autoritățile locale le scot la licitatie. “În acest moment avem investiții, dar nu avem ofertați. Firmele din construcții sunt încărcate cu lucrări și sunt reticente să mai ia și alte proiecte pentru a le realiza. Nu sunt destui ofertanți, pentru valul de investiții din județul nostru”, a spus Dumitru Buzatu.

Șantierele s-au deschis

Din cursul lunii martie 2019, constructorii au început munca la o serie de proiecte de dezvoltare din municipiul Vaslui, care dispun de bugete multianuale pentru finanțare.

Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că odată cu îmbunătățirea vremii s-au început lucrările la mai multe investiții din zona străzii Costache Negri și Sinagogă, dar cel mai important obiectiv este construcția noului bazar și târg auto.

În cursul acestui an, pe lângă atragerea proiectelor cu finanțare europeană, Primăria Vaslui va continua finanțarea de la bugetul local a mai multor obiective. Valoarea alocărilor financiare de la bugetul local pentru investiții în 2019 este preconizată la circa 15 milioane de lei. Din bugetul local se finanțează construcția bazarului, reabilitarea acoperișurilor la două licee, finalizarea unor lucrări de infrastructură în Cartierul 13 Decembrie etc.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: