Google+
Home » Justitie » Elevi avertizați de polițiști privind riscurile la care se expun pe internet

Elevi avertizați de polițiști privind riscurile la care se expun pe internet

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliția Municipiului Bârlad – Poliția de Proximitate și Secția 1 Poliție Rurală Vaslui au desfășurat în perioada 1 – 5 aprilie activități preventive în instituții de învățământ de pe raza județului Vaslui, respectiv la Liceul tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad și la Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos.

În timpul întâlnirilor au avut loc dezbateri privind prevenirea violenței în școli, comportamente antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant și siguranța pe internet, fiind proiectate filme tematice pe problematica abordată. Totodată s-a discutat și despre ce este infracțiunea, ce este contravenția, când survine răspunderea penală, care sunt tipurile de pedepse aplicabile minorilor și ce este recidiva. La activitățile desfășurate a participat 11 cadre didactice și 174 de elevi.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire a delincvenței juvenile precum și a victimizării minorilor în mai multe unități școlare din județul Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: