Home / Administratie / În ultimul an, 77 de rable au fost ridicate de pe domeniul public, la Bârlad

În ultimul an, 77 de rable au fost ridicate de pe domeniul public, la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Pentru că nu a găsit o modalitate prin care să creeze locuri de parcare, Primăria Bârlad a fost nevoită să recurgă la măsuri radicale în vederea eliberării unor locuri de parcare ocupate de ani de zile de mașini vechi, abandonate.

Poliția Locală a identificat anul trecut zeci de mașini abandonate pe domeniul public, dintre care 60 au și fost ridicate. Anul acesta, până acum, au fost ridicate 17 mașini, iar altele sunt în curs de ridicare, întrucât procedura prevede mai mulți pași.

Proprietarii mașinilor abandonate pe domeniul public primesc o somație scrisă, pe care polițiștii locali o lipesc pe parbrizul mașinii, prin care posesorii sunt înștiințați că în termen de 10 zile trebuie să își ridice mașinile de pe domeniul public sau privat al statului sau unității administrativ-teritoriale. Somația este trimisă și prin poștă proprietarului, iar ridicarea mașinii se face după ce se publică pe site-ul Primăriei lista cu mașinile abandonate, luate în evidență de Poliția Locală. Proprietarii care nu se conformează vor rămâne fără mașini, întrucât acestea sunt ridicate și transportate la Centrul de Afaceri, urmând ca în cazul în care nu sunt revendicate, să fie valorificate la fier vechi după o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanții Poliției Locale spun că sunt și cetățeni care se conformează imediat, dar și cetățeni care nu dau curs somației, dar care după câteva zile se prezintă la Centrul de Afaceri pentru a le revendica. Cu toate că unele mașini sunt foarte vechi, proprietarii care și le doresc înapoi trebuie să achite sume importante. Cu cât mașina rămâne mai multe zile la centrul de depozitare, aflat în administrarea Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC), cu atât sumele ce trebuie achitate cresc. Din start, proprietarul trebuie să achite 341 de lei, din care 100 de lei pentru ridicarea mașinii, 141 lei pentru transportul mașinii la centrul de depozitare și 100 de lei pentru eliberarea vehiculului. La aceste sume se adaugă o taxă de 50 de lei pentru fiecare zi în care mașina a fost depozitată.

Pentru că numărul locurilor de parcare este departe de cel necesar, municipalitatea lucrează la un proiect similar de ridicare a mașinilor staționate abuziv pe domeniul public cu scopul expunerii spre vânzare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: