Home / Social / Peste 25.000 de vasluieni au primit somații de la Fisc, pentru plata obligațiilor fiscale

Peste 25.000 de vasluieni au primit somații de la Fisc, pentru plata obligațiilor fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui a colectat, anul trecut, venituri bugetare din impozite și taxe de 923,44 milioane lei. Comparativ cu nivelul stabilit și transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală, în sumă de 887,4 milioane lei, rezultă un grad de realizare 103,09%. Mai exact, la nivelul județului Vaslui, Fiscul a depășit programul de încasări la bugetul general consolidat cu 36 milioane de lei.

Pentru atingerea acestei performanțe, AJFP Vaslui a luat o serie de măsuri operative privind încasarea creanțelor fiscale. Astfel, au fost emise și comunicate debitorilor 25.924 somații, pentru o valoare totală a creanțelor fiscale în sumă de 160,72 milioane lei; au fost emise și comunicate 16.378 popriri pe conturile bancare ale debitorilor și popriri la terți, pentru o valoare totală a creanțelor fiscale în sumă de 104,41 milioane lei; au fost aplicate 49 sechestre pe bunuri mobile și imobile cu o valoare totală de 7,83 milioane lei.

Nelu Sava, directorul AJFP Vaslui, a precizat că sumele încasate din aplicarea măsurilor de executare silită au fost de 51,4 milioane lei: Au fost monitorizați toți contribuabilii cărora le-au fost aprobate înlesniri la plata obligațiilor de plată restante, în vederea respectării graficelor de eșalonare și în scopul efectuării plăților curente la termenele scadente. În cazul contribuabililor care au pierdut eșalonarea la plată a fost continuată procedura executării silite, în vederea încasării obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat”(Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: