Home / Invatamant / Simpozion și concurs cu participare internațională, la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

Simpozion și concurs cu participare internațională, la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad a organizat la sfârșitul săptămânii trecute a treia ediție a simpozionului internațional „Creativitate și inovație în educație” și a concursului internațional „Tărâmul magic al copilăriei”.

La activități, care au fost găzduite de Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, au participat cadre didactice din județul Vaslui, dar, în mod indirect, și cadre didactice din toate județele țării, precum și din Bulgaria, care au trimis peste 120 de lucrări. La concurs s-au înscris peste 140 de elevi din școlile din țară, cât și din Republica Moldova, competiția desfășurându-se pe trei secțiuni: desen, eseu și poezie.

„Simpozionul și concursul au avut drept scop evidențierea abordărilor originale, marcate de creativitate și imaginație, care sporesc eficiența didactică și care promovează creativitatea în procesul instructiv-educativ. Prin derularea unor astfel de activități ne propunem să încurajăm realizarea unui schimb de informații, de experiențe și de exemple de bună practică, atât între elevi cât și între cadre didactice din țară și străinătate, precum și identificarea unor soluții de creștere a calității actului didactic, a atractivității școlii pentru generațiile actuale și nu în ultimul rând, a motivației pentru învățare a elevilor”, a declarat, pentru Est News, Mariana Muntenașu, director adjunct al Școlii „Vasile Pârvan”.

Invitate de onoare în acest an au fost profesoarele Elena Pascal, Nina Neagu, Natalia Forțu și învățătoarea Natalia Căpățână, de la Gimnaziul „Alexei Mateevici”, din raionul Cahul, Republica Moldova. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: