Home / Administratie / D’ale carnavalului electoral la Bȃrlad꞉ Boroș le-a trimis cetățenilor scrisori cu realizările sale, între care figurează și ”investiții” inexistente

D’ale carnavalului electoral la Bȃrlad꞉ Boroș le-a trimis cetățenilor scrisori cu realizările sale, între care figurează și ”investiții” inexistente

de Simona MIHĂILĂ

Colaj caragialesc din ”D-ale carnavalului”, ”O scrisoare pierdută” și tradiții populare românești, în aceeași piesă. Autor: primar Avocat Dumitru Boroș. Genul: electoral.

Contribuabilii s-au trezit, recent, cu un plic de la Primăria Bârlad, plasat în cutiile poștale, în care se află decizia de impunere anuală, deși mulți dintre ei și-au plătit deja taxele și impozitele. Invitația la plata contribuțiilor este însoțită de o ”discretă” scrisoare formată din șase pagini, doldora cu realizările pe 2018, iar ca bonus, fotografia edilului-șef. La finalul scrisorii, în prag de Paște, primarul ne urează, plin de inspirație, ”tradiționalul La mulți ani!”.

Nici bine nu au terminat bârlădenii de lecturat descrierea Bârladului în viziune boroșciană (unii se mai căznesc, încă, să facă legătura între minunile de pe hârtie și realitatea cruntă din oraș) că pe site-ul Primăriei au început să apară… eratele.

În loc de scuze pentru gafa monumentală făcută de primar, care i-a somat pe bȃrlădeni să mai achite o dată datoriile către bugetul local pe care deja le-au plătit, oamenii au primit o precizare. Și anume, că vinovați pentru unele investiții care apar în scrisoare, dar care nu există nicăieri pe mapamond, sunt alții. Nicidecum primarul!

Despre ce e vorba mai exact? În „Scrisoarea anuală a Primarului Municipiul Bârlad”, Dumitru Boroș se laudă că cu finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă de pe strada Câmpia Libertății.

Locuitorii din zonă care au primit răvașul lui Boroș și-au făcut cruce cȃnd au citit că le curge apa la robinete, când ei își rup șalele cărând-o cu bidoanele și cu gălețile de pe cine știe unde. Strada e una care, în hȃrtiile Primăriei are și canalizare, și asfalt, dar în realitate, așa cum scriu bȃrlădenii pe rețelele de socializare, “te apucă plȃnsul instant dacă ajungi acolo cu mașina ori pe jos”.

Ca să se scuze că e decuplat de la realitatea din teren, mai ales dacă e vorba de zone necosmetizate, care nu se află la kilometrul 0 al orașului, Boroș a dat vina pe conducerea Sucursalei Bȃrlad a Aquavas-ului.

”Din cauza unor inadvertențe tehnice independente de voința noastră, după tipar a dispărut sintagma <(documentație finalizată)>, care preceda denumirea străzii Câmpia Libertății”, a scris Dumitru Boroș pe site-ul Primăriei. Ca să-și spele rușinea, Boroș a anexat și facsimilul cu situația planului de investiții de la Aquavas, așa cum se prezenta în ultima zi a anului 2018.

Tot ca să-și spele obrazul, după marele ghinion pe care l-a avut cu tiparul (!), edilul liberal a ținut să le facă oamenilor o nouă promisiune: aceea că strada Cȃmpia Libertății “va beneficia de alimentare cu apă în decursul acestui an”.

 

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Colectarea selectivă a deșeurilor menajere a intrat în faza de amenințări

de Dănuț CIOBANU  Reprezentanții Fondului de Mediu au inspectat ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: