Home / Social / Drum lin printre stele, Doamnă a farmaciei bârlădene!

Drum lin printre stele, Doamnă a farmaciei bârlădene!

de Mihaela NICULESCU

Distinsa farmacistă bârlădeancă Liliana Sârbu a fost condusă ieri pe ultimul drum, de toți cei care au apreciat-o pentru calitatea sa de om, dar și pentru profesionalismul ei de necontestat. Zeci de coroane au umplut Biserica „Sf. Ioan”, unde a fost depus sicriul cu corpul neînsuflețit și sute de bârlădeni au venit să își ia rămas bun de la modesta și îndrăgita doamnă. Pe lângă colegii de breaslă, au venit medici, profesori, oameni de cultură, dar și oameni obișnuiți, pacienți cu care a colaborat foarte bine în îndelungata sa carieră.

Alături de copii și nepoți, a fost și Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, nepotul de frate al Lilianei Sârbu. După slujba efectuată de un sobor de preoți au luat cuvântul farmacista Pierina Cioroiu, Elena Popoiu – vicepreședinta Academiei Bârlădene, societate a cărei membră era Liliana Sârbu, dar și Ștefan Constantinciu, manager al farmaciei de unde Liliana Sârbu a ieșit la pensie.

Bârlădenii au pierdut un om de valoare, care a făcut cinste orașului și lumii medicale bârlădene. Liliana Sârbu era reprezentanta unei generații care privea cu seriozitate profesia nobilă de farmacist, avea respect pentru pacienți și foarte multă compasiune pentru cei bolnavi, mai ales pentru cei aflați în stadii terminale. Ironia sorții a făcut ca ea să fie răpusă de cea mai cumplită boală, care înfioară pe oricine și care o întrista și pe ea de fiecare dată când afla că un cunoscut se confruntă cu această maladie cruntă. Dumnezeu însă a vrut să nu sufere, așa că a plecat la ceruri liniștită. Bârlădenii îi vor simți lipsa, pentru că erau obișnuiți să o vadă zilnic, de zeci de ani, pregătind rețete magistrale, cu aceeași pasiune cu care le prepara în anii tinereții.

„Era un profesionist desăvârșit, care făcea cu pasiune această profesie. A fost o doamnă deosebită, distinsă, elegantă, a fost o prietenă în adevăratul sens al cuvântului, cu care am împărtășit și bune și rele ani la rândul. A fost unul dintre cei mai buni colaboratori ai mei, un om de încredere, cu care m-am sfătuit întotdeauna când întâmpinam probleme. Îmi pare rău că a dispărut dintre noi așa, deodată”, ne-a declarat Ana Sârbu, fostul manager al Farmaciei „Bârladul”, unde Liliana Sârbu a lucrat 13 ani, pensionară fiind.

Ultimii cinci ani i-a petrecut în receptura farmaciei „Biosfarm”, de unde a plecat la cerere. Se simțea obosită.

Doamna Sârbu era o persoană foarte activă, plină de viață și pozitivă. Era mereu cu zâmbetul pe buze. A ieșit, practic, la pensie la 80 de ani și asta pentru că mi-a spus într-o zi că se simte foarte obosită. Se întâmpla în urmă cu un an și ceva. Îmi pare rău că nu mai este printre noi. A fost un exemplu de profesionalism, blândețe și un excelent mentor pentru farmaciștii tineri care au îmbrățișat activitatea de receptură. În semn de respect pentru doamna farmaciei bârlădene, receptura farmaciei <<Biosfarm>> va purta numele <<Farmacist Liliana Sârbu>>. Zâmbetul și bunătatea doamnei farmaciste ne vor călăuzi în continuare”, a mărturisit Ștefan Constantinciu, managerul farmaciei „Biosfarm”.

Regretata farmacistă a fost o iubitoare de cultură, fiind nelipsită de la cele mai importante evenimente organizate la Bârlad în plan cultural.

Era un om cald, o persoană volubilă, care nu se limita doar la a-și face datoria de farmacistă, ci stătea de vorbă cu fiecare, ca și cum i-ar fi fost rudă sau prieten apropiat. Avea o lumină pe chipul frumos și era imposibil să nu o ții minte după ce ai stat de vorbă cu ea. Ne-am întâlnit de foarte multe ori la evenimente culturale, mai ales pe vremea când Galeria de Artă `„Nicolae Tonitza” găzduiau săptămânal vernisaje, lansări de carte și întâlniri cu personalități marcante ale culturii. Mutarea dumneaei în lumea celor drepți mi se pare o pierdere pentru orașul nostru. O voi păstra în suflet cu bucuria de a fi cunoscut un om deosebit”, a spus Dorina Stoica, scriitoare.

Liliana Sârbu a absolvit Facultatea de Farmacie la Universitatea din Iași, după care, o vreme, a fost farmacistă la Murgeni, unde, de fapt, a și predat chimia la liceu. A revenit în orașul natal în 1975, când a fost numită șefă de farmacie la Farmacia 23, cum se numea atunci farmacia de lângă Primărie.

A fost căsătorită cu Paul Sârbu, medic stomatolog, care, din păcate, s-a prăpădit în urmă cu foarte mulți ani. Are doi copii, Dana, ingineră și Paul, medic ortoped la Iași.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: