Home / Social / Inconștienții dau foc la județ: ”Las’ că nu se întâmplă nimic. Așa facem de ani de zile”

Inconștienții dau foc la județ: ”Las’ că nu se întâmplă nimic. Așa facem de ani de zile”

Incendiile de vegetație se țin lanț în județul nostru, și nu numai, mai ales pe fondul inconștienței oamenilor care dau foc la iarba uscată pentru a-și curăța terenurile și a le pregăti pentru un nou ciclu agricol. Însă, din păcate, focurile sunt scăpate de sub control din cauza vântului puternic și a secetei instalată de două luni asupra județului.

Inconștiența multor locuitori din județ nu are limite. În ciuda numeroaselor avertismente și a cazurilor mediatizate, cu victime, proprietăți distruse ori păduri mistuite de flăcări, oamenii continuă să dea foc la vegetația uscată de pe câmpuri. Un astfel de caz a fost surprins de reporterii Est News în comuna Codăești, pe lunca râului Vasluieț, cel care alimentează barajul Solești, sursa de apă brută pentru municipiul Vaslui. Proprietarul unui teren a hotărât, cu de la sine putere, să-și igienizeze terenul agricol, prin incendiere. Întrebat dacă are acordul necesar de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a recurge la o astfel de metodă, bărbatul a ridicat nepăsător din umeri: ”Știu ăștia de la primărie. Lască nu se întâmplă nimic. Așa facem de ani de zile și nu a mai luat nimic foc. Nu este apă pe râu? Dacă este cazul, aducem noi găleți și stingem”.

Întreaga acțiune de ”igienizare” a bărbatului se întâmpla pe un drum județean, în apropiere de mănăstirea de la Codăești. Nimeni nu vede astfel de intervenții inconștiente ale oamenilor, iar atunci când lucrurile scapă de sub control, sunt chemați pompierii, plătiți din banii noștri, însă pentru evenimente neprevăzute. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: