Home / Justitie / Inspecția Muncii a dat amenzi de 1,6 milioane lei pentru munca la negru

Inspecția Muncii a dat amenzi de 1,6 milioane lei pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a aplicat anul trecut amenzi în valoare totală de 1.630.000 lei pentru munca nedeclarată. În timpul controalelor din teren, inspectorii de muncă au descoperit 93 de persoane care prestau muncă nedeclarată.

La fel ca în anii trecuți, domeniile de activitate în care au fost depistate persoane la negru sunt comerț și alimentație publică, sectorul transport cu taxiuri și transport rutier de marfuri, construcții, întreținere și reparații auto, creșterea ovinelor, porcinelor, bovinelor, lucrări de tâmplarie și dulgherie, confecții încălțăminte producție vegetală activități turistice prestări servicii, lucrări de instalații electrice, recuperarea materialelor reciclabile etc.

Pentru persoanele identificate fără contracte de muncă, pentru netransmiterea cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activității a contractelor și pentru persoanele care lucrau deși aveau suspendate contractele individuale de muncă, angajatorii au primit amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană. Totodată, pentru persoanele care lucrau în afara programului de lucru stabilit în contractele individuale de muncă cu timp parțial amenzile aplicate au fost de 10.000 lei pentru fiecare persoană identificată”, a spus Carmen Traglă, reprezentat al ITM Vaslui.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control muncă nedeclarată și control relații de muncă au efectuat anul trecut 915 controale la angajatorii din județul Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: