Home / Social / Oierii vasluieni vor comercializa în 2019 o cantitate de 175 tone de lână

Oierii vasluieni vor comercializa în 2019 o cantitate de 175 tone de lână

125 de crescători de ovine din județul Vaslui au formulat cereri pentru înscrierea în programul de de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii.

Potrivit datelor Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, cererile au depuse de 110 persoane fizice care dețin atestat de producător, o persoana fizică autorizată, 13 întreprinderi individuale și o stațiune de cercetare.

Conform prevederilor legale privind „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, perioada de înscriere a crescătorilor de animale în registrul unic pentru accesarea programului s-a încheiat în 28 martie 2019.

Având în vedere datele înscrise de potențialii beneficiari ai acestui ajutor de minimis, cantitatea totală de lână pentru comercializare în anul 2019 a fost estimată la 175.956 kilograme din care: 23.828 kilograme lână rasa Țurcană, 6.609 kilograme lână rasa Țigaie, 71.547 kilograme lână rasa Merinos și 73.972 kilograme alte rase de lână.

Anul trecut au fost înregistrate în program 345 cereri, din care numai un număr de 74 au depus documente justificative de valorificare a lânii către un centru de colectare sau un intermediar agreat, fiind comercializată o cantitate totală de 161.921 kilograme lână.

În vederea obținerii ajutorului de minimis în valoare de 1 leu/kilogram lână valorificată, am desfășurat o serie de acțiuni de informare referitoare la obligația depunerii documentelor justificative, respectiv factura fiscală, fila sau filele din carnetul de comercializare. Am desfășurat acțiunile începând din data de 29 martie 2019 și până la 30 septembrie 2019”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: