Home / Administratie / Pesediștii și liberalii din Consiliul local Bârlad, ”pupat toți piața endependenți”

Pesediștii și liberalii din Consiliul local Bârlad, ”pupat toți piața endependenți”

de Simona MIHĂILĂ

Câtă armonie în Consiliul Local Bârlad! După câteva episoade telenovelistice care păreau să zdruncine din temelii pactul pesedisto-penelist, consfințit de însuși primarul Dumitru Boroș, cel care ura de moarte pesediștii în campania electorală și față de care își luase atâția ”Adio, PSD!”, de era cât pe ce să-l credem, pacea s-a lăsat din nou între aleșii noștri.

În marea familie, în care ciolanele s-au împărțit frățește imediat ce Boroș a ajuns jupân, bomboana de pe coliva speranțelor celor 10.000 de bârlădeni care i-au înghițit gogoșile nerușinate fiind chiar cedarea scaunului de viceprimar, feng-shui-ul a putut fi remarcat încă de luna trecută. La ședința ordinară din februarie, consilierii PSD au fost de acord, fără comentarii, cu toate proiectele de hotărâre inițiate de primarul liberal. Micile și rarele intervenții ale pesediștilor au fost timide și precaute. Iar la final, vizibil smerit și chiar îndatorat, primarul Boroș le-a mulțumit pentru această atitudine binevoitoare.

Vom vedea, în scurt timp, ce beneficii și-au mai împărțit și în fața căror potlogării au închis ochii unii sau alții.

De data asta, pesediștii or fi votat chiori de somn tot ce le-a pus sub nas ”Boroș și camarila liberală”?

Până una alta, consilieri PSD și PNL au mai bifat o ședință prietenoasă. O ședință de îndată, ce a avut loc pe 2 aprilie, la ora 9 dimineața, cu mare grijă din partea tuturor ca presa să nu fie prezentă.

Subiectul arzător era încheierea unui acord de colaborare între municipalitatea locală și SC Viobeti SRL București. Pe scurt, consilierii locali au fost de acord ca această firmă să organizeze ediția din acest an a Zilelor culturale ale Bârladului.

Pregătirile pentru ședință s-au făcut în mare secret, iar convocarea prin SMS ca la 9 dimineața să fie, drepti, la sala de ședinte, nu a mai deranjat niciun consilier de la PSD.

Pesediștii nu au mai organizat, de data aceasta, nicio conferință de presă în care să se arate scandalizați că nu au fost consultați, că nu au fost chemați la discuții. Pesediștii nu au transmis niciun comunicat de presă plin de indignare în care să-l întrebe pe Boroș și pe ”camarila sa” cum de și-au permis să le pună sub nas hârtii fără să le ceară părerea. Pesediștii nu au mai analizat literă cu literă contractul cu Viobeti și nici nu s-au mai supărat că subiectul a făcut obiectul unei ședințe de îndată.

Anul trecut, după țigănia de la Zilele culturale ale Bârladului, pesediștii au susținut o conferință de presă în care au tunat și au fulgerat că nu au fost consultați în legătură cu organizarea evenimentului.

Viceprimărița Roxana Miron și consilierul Andrei Huiban Huiban l-au învinuit pe Boroș că le-au forțat mâna atunci când le-au cerut să aprobe asocierea cu firma care a organizat Zilele culturale 2018. Că aceasta se instalase deja în centrul urbei atunci când Boroș a făcut o ședință ”pe repede înainte”.

Iată ce declara, în 2018, Andrei Huiban: ”Cu orice risc, situația nu se va repeta. Nu vom mai accepta astfel de proiecte aduse pe ultima sută de metri, băgate sub nas, fără discuții în liniște, fără votul comisiilor. Este inadmisibil să fim presați și obligați” (detalii AICI).

Sperăm ca stimabilii consilieri să mimeze (măcar) respectul de a nu ne cere, nici nouă și nici cititorilor noștri, să credem că proiectul pe care l-au aprobat pe 2 aprilie, la 9 dimineața a întrunit toate condițiile de care se face vorbire în declarația de mai sus (discutii pe indelete si vot in comisii)

De la tonul categoric al acestei declarații și până la rezultatul votului din ședința respectivă s-au întâmplat destule încât Huiban, viceprimarul Roxana Miron Feraru și consilierii PSD prezenți la ședință să nu mai fie ofuscați de proiectele băgate sub nas, pe ultima sută de metri. Ultima dată când Boroș le-a obținut bunăvoința, se întâmpla ca pesediștii să ocupe fotoliile de viceprimar, director la CUP și director la REISER și să-și mențină alte câteva oscioare prin diverse puncte cheie din oraș.

În ediția de mâine vom reveni cu detalii despre beneficiile financiare pe care firma Viobeti le va avea la Bârlad, cu prilejul organizării Zilelor culturale ale Bârladului, beneficii votate cu ambele mâni de gașca de prieteni care vrea binele orașului: Boroș & consilierii PSD și PNL.

About Simona Vasile

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: