Home / Invatamant / Peste 270 de copii de la grădinițele din Vaslui, artiști amatori în cadrul unui concurs interjudețean

Peste 270 de copii de la grădinițele din Vaslui, artiști amatori în cadrul unui concurs interjudețean

Peste 270 de copii de la 11 grădinițe din Vaslui au participat, luni, la un concurs interjudețean de pictură și interpretare, secțiunile muzică și poezie, desfășurat la una din unitățile de învățământ preșcolar din municipiul reședință. În cadrul aceluiași proiect, organizatorii vor oferi cadouri elevilor Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui.

Grădinița nr. 6 Vaslui, structură a Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantermir”, a fost, luni, gazda etapei județene a concursului intitulat ”Cadoul potrivit”, activitate ce face parte din cadrul proiectului interjudețean ”Micul antreprenor”, avizat de Ministerul Educației. În cadrul competiției, s-au întrecut peste 200 de copii de la 11 grădinițe din Vaslui, în cadrul celor două secțiuni: interpretarea unei melodii și recitarea de versuri. La acestea, se mai adaugă și secțiunea ”desen”, la care au participat 70 de preșcolari, care și-au trimis lucrările, cu temă la alegere, pentru a fi jurizate.

Scopul acestui concurs este, în primul rând, schimbul de experiență între reprezentanții instituțiilor de învățământ preșcolar, precum și colaborarea dintre copii de la grădinițe diferite. De asemenea, prin proiectul pe care îl derulăm, în săptămâna premergătoare vacanței de primăvară vom oferi cadouri, constând în jucării, dulciuri, fructe ori obiecte de îmbrăcăminte, elevilor de la o școală specială din municipiul Vaslui”, ne-a declarat profesoara Speranța Popovici, coordonatorul proiectului.

Locurile I și II de la această fază a concursului vor participa la etapa interjudețeană, care se va desfășura pe 19 aprilie și la care vor intra în concurs alte opt județe, printre care Galați, Hunedoara, Neamț, Iași și Mureș. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: