Home / Justitie / Peste 60 de permise de conducere reținute și amenzi de peste 450.000 de lei, pentru șoferii care au depășit viteza legală

Peste 60 de permise de conducere reținute și amenzi de peste 450.000 de lei, pentru șoferii care au depășit viteza legală

Polițiștii vasluieni au desfășurat săptămâna trecută acțiunea T.I.S.P.O.L. SPEED, înscrisă în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019. În județul Vaslui, în cele șapte zile de acțiune, au acționat un număr de 70 de polițiști rutieri, fiind oprite pentru control 1.291 autovehicule și legitimate 1.317 de persoane. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 456.528 lei, iar ca măsură complementară au fost reținute 64 permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare.

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, polițiștii rutieri fiind în teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Au fost constatate 1.124 de abateri cu caracter contravențional. Cele mai multe contravenții au fost constatate de polițiștii Serviciului Rutier și de cei ai Birourilor Rutiere Vaslui și Bârlad. Totodată, în 44 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: