Home / Sport / Șase rugbyști bârlădeni în lotul Echipei Naționale Under 18 pentru Campionatul European din Rusia

Șase rugbyști bârlădeni în lotul Echipei Naționale Under 18 pentru Campionatul European din Rusia

Nu mai puțin de șase rugbyști bârlădeni fac parte din lotul Echipei Naționale Under 18, care va disputa între 14 – 21 aprilie Campionatul European găzduit de Kaliningrad (Rusia). Este vorba despre Șerban Dadacus (taloneur), Alexandru Bîrsan (linia a II-a), David Popa (linia a III-a, căpitan), Teodor Ursu (aripă), Ovidiu Neagu (fundaș) și Vlad Balan (linia a III-a), antrenați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad de profesorul Florin Ibănescu. Bârlădenii se pregătesc momentan la Complexul Sportiv din Snagov, după care pe 10 aprilie vor pleca în Rusia.

Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucători (15 înaintași și 11 jucători de treisferturi, aceștia urmând să se reunească duminică, 7 aprilie, ora 09:30, la sediul Federației Române de Rugby (Bd. Mărăști, nr. 18-20). Stejăreii vor sta în cantonament la Snagov până pe 10 aprilie, după care vor pleca la Campionatul European.

Cei 26 de sportivi provin de la cinci cluburi din țară: CSS 2 Baia Mare, CT Dinicu Golescu, CSS Bârlad, CS Metrorex, CS Cleopatra. Alți patru evoluează în Franța, unul în Italia și unul în Irlanda. Căpitanul Stejareilor va fi David Popa de la CSS Bârlad.

„Sperăm în evoluții cât mai bune, în aplicarea organizării moderne de joc pe care am gândit-o. Am creat un grup bun, cu perspective mari pentru momentul în care vor face pasul la U20. Au rămas în afara lotului jucători cu real potențial, care mai au de corectat unele deprinderi,  însă ei se vor afla în continuare în vederile echipei naționale. România U18 este un grup bun, care își dorește performanță și sper ca toți copiii de aici să înțeleagă că rugbyul de înaltă performanță se face cu mari sacrificii și dorință de muncă foarte mare. În ce privește competiția, vom începe cu un meci foarte greu, cu echipa Rusiei. Știm că sunt jucători fizici, care caută în permanență contactul, sunt foarte rezistenți, iar pe partea de tehnică sunt într-un real progres pentru că ei au pus accent foarte mult pe rugby în 7. Noi suntem încrezători în șansele noastre și ne dorim să facem un rezultat cât mai bun”, a declarat George Sava, antrenor principal.

Sportivii convocați pentru participarea la Campionatul European:

Pilieri: Kristian Balin (CSS 2 Baia Mare), Andrei Capusanu (CT Dinicu Golescu), Anthony Dinu (Bordeaux-Begles), Alexandru Șuler (CSS 2 Baia Mare), Alexandru Arnăutu (SAXV Charente)

Taloneuri: Șerban Dadacus (CSS Bârlad), Sergiu Puescu (CS Metrorex)

Linia a II-a: George Bogdan Antonescu (CS Metrorex), Alexandru Bârsan (CSS Bârlad), Luigi Ostoni (Rugby Monza), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois)

Linia a III-a: David Popa (CSS Bârlad), Kemal Altinok (CT Dinicu Golescu), Ioan Bodor (CT Dinicu Golescu), Alexander Dinu (RC Massy)

Mijlocaș la grămadă: Sorin Pandichi (CS Cleopatra), Constantin Robert (CS Metrorex)

Mijlocaș la deschidere: Mihai Barbu (CS Cleopatra), Mihai Mureșan (CSS 2 Baia Mare)

Aripi: Andrei Tătăruș (CSS 2 Baia Mare), Teodor Ursu (CSS Bârlad),

Centri: Denis Lupu (CSS 2 Baia Mare), Carlos Săsăran (Wexford Wanderers RFC), Darin Ont (CSS 2 Baia Mare)

Fundaș: Bogdan Iacovache (CT Dinicu Golescu), Ovidiu Neagu (CS Bârlad)

Staff: George Sava – antrenor principal, Răzvan Popovici – antrenor, Dragoș Cernat – preparator fizic, Daniel-Răzvan Wanya –Crangu– medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

În weekend, Campionatul de Minifotbal al Ministerului Afacerilor Interne și-a desemnat învingătorii

În perioada 27 august – ...

S-a dat startul Turneului Final al Campionatului de Minifotbal al M.A.I. – ediția 2019 Vaslui

În perioada 27 – 29 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: