Home / Justitie / Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Polițiștii de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la doi bărbați, cu cetățenie română și moldovenească, care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

A.T, în vârstă de 32 de ani, a vrut să iasă din țară conducând un ansamblul de vehicule format dintr-un microbuz, înmatriculat în Lituania și o remorcă, înmatriculată în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au oprit pe raza localității Drânceni, pentru control, un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz și o remorcă, condus de V.P., în vârstă de 41 de ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule în cauză este de 6.200 kg, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară categoria „BE”, pe care acesta nu o deținea.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că au condus ansamblurile de vehicule în cauză pe drumurile publice din România, deși aveau cunoștință că permisele de conducere valabil deținute nu le dădea dreptul. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: