Google+
Home » Sanatate » Copil de 4 ani, din Crețești, dus în stare critică la un spital din Iași după ce a băut apă cu nitriți

Copil de 4 ani, din Crețești, dus în stare critică la un spital din Iași după ce a băut apă cu nitriți

Un copil de patru ani, din localitatea Crețești, a fost dus în stare critică la un spital din Iași după ce ar fi suferit o intoxicație cu nitriți, cel mai probabil de la consumul de apă neverificată dintr-o sursă publică sau din curtea locuinței. Cu mama plecată în străinătate, băiețelul a ajuns, inițial, la Compartimentul de Primiri Urgențe Huși însoțit de o rudă.

Situație gravă în Crețești din cauza consumului de apă infestată cu nitriți. Victimă este un copil de doar patru ani, care a ajuns în stare gravă la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Huși, cu o ambulanță chemată de o rudă a micuțului. Medicii unității sanitare hușene au constatat că nu este de competența lor cazul astfel încât au solicitat transferul la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Transferul s-a făcut cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu medic, având în vedere starea gravă în care era pacientul. După consultul făcut de medicii de la Vaslui, i s-a stabilit ca diagnostic intoxicație cu nitriți”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

După investigațiile medicale, specialiștii SJU Vaslui au cerut colegilor de la Spitalul ”Sfânta Maria” Iași preluarea, cu o ambulanță specializată, a băiețelului întrucât acesta se afla într-o situație critică. Din câte se pare, copilul era crescut de o rudă, cea care l-a și însoțit la spital, în condițiile în care mama sa se pare că este plecată în străinătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: