Home / Sanatate / Copil de 4 ani, din Crețești, dus în stare critică la un spital din Iași după ce a băut apă cu nitriți

Copil de 4 ani, din Crețești, dus în stare critică la un spital din Iași după ce a băut apă cu nitriți

Un copil de patru ani, din localitatea Crețești, a fost dus în stare critică la un spital din Iași după ce ar fi suferit o intoxicație cu nitriți, cel mai probabil de la consumul de apă neverificată dintr-o sursă publică sau din curtea locuinței. Cu mama plecată în străinătate, băiețelul a ajuns, inițial, la Compartimentul de Primiri Urgențe Huși însoțit de o rudă.

Situație gravă în Crețești din cauza consumului de apă infestată cu nitriți. Victimă este un copil de doar patru ani, care a ajuns în stare gravă la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Huși, cu o ambulanță chemată de o rudă a micuțului. Medicii unității sanitare hușene au constatat că nu este de competența lor cazul astfel încât au solicitat transferul la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Transferul s-a făcut cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu medic, având în vedere starea gravă în care era pacientul. După consultul făcut de medicii de la Vaslui, i s-a stabilit ca diagnostic intoxicație cu nitriți”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

După investigațiile medicale, specialiștii SJU Vaslui au cerut colegilor de la Spitalul ”Sfânta Maria” Iași preluarea, cu o ambulanță specializată, a băiețelului întrucât acesta se afla într-o situație critică. Din câte se pare, copilul era crescut de o rudă, cea care l-a și însoțit la spital, în condițiile în care mama sa se pare că este plecată în străinătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: