Google+
Home » Sanatate » Dacă ouăle și carnea de miel vă dau bătăi de cap – Programul Direcției Sanitar Veterinare Vaslui, în perioada premergătoate Paștelui

Dacă ouăle și carnea de miel vă dau bătăi de cap – Programul Direcției Sanitar Veterinare Vaslui, în perioada premergătoate Paștelui

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Vaslui, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure.

La aceste acțiuni vor participa toți medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSAO). Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică.

DSVSA Vaslui a stabilit un program de lucru pentru perioada 01.04.2019 – 01.05.2019, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Astfel, în perioada 01.04.2019 – 01.05.2019 este asigurată permanența la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Aceste informații sunt postate și pe site-ul DSVSA Vaslui.

Numărul de telefon al Call Center’-ului DSVSA Vaslui unde este organizat serviciu de permanență este 0235421121 , fax 0235421278 și e-mail : office-vaslui@ansvsa.ro și poate fi apelat de către cetățeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

Având în vedere confirmarea scrapiei în județele Argeș, Caraș Severin, Constanța, Sibiu, Timișoara, Hunedoara, este monitorizată circulația pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar veterinar.

În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente județene sau locale (Primării, Consilii Județene, Instituții ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc), în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control, în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: