Home / Social / Doar vasluienii din servicii câștigă peste media salarială din județ

Doar vasluienii din servicii câștigă peste media salarială din județ

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, în județul Vaslui erau 56.755 salariați. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în prima lună a acestui an câștigul salarial mediu brut a fost de 4.045 lei. Peste medie s-a câștigat în servicii (4.607 lei), iar sub medie s-au situat câștigurile din industrie plus construcții cu 3.156 lei și din agricultură, silvicultură și piscicultură cu 3.041 lei.

În aceiași perioadă, câștigul salarial mediu net a fost de 2.431 lei. Peste medie s-a câștigat în servicii (2.727 lei), iar sub medie s-au situat câștigurile din industrie plus construcții cu 1.976 lei și din agricultură, silvicultură și piscicultură cu 1.849 lei.

La nivel național, în luna ianuarie 2019 câștigul salaria mediu brut a fost de 4.837 lei, iar câștigul salarial mediu net a fost de 2.936 lei. Raportat la aceste valori, nivelul câștigului salarial din județul Vaslui este cu 16 -17% mai mic decât media națională. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: