Home / Social / Fetiță de 7 ani din Băcani, diagnosticată cu aplazie medulară severă după o răceală. Primarul cere ajutorul semenilor

Fetiță de 7 ani din Băcani, diagnosticată cu aplazie medulară severă după o răceală. Primarul cere ajutorul semenilor

O fetiță de 7 ani din localitatea Băcăni a fost diagnosticată cu aplazie medulară severă, după ce totul a pornit de la o banală răceală. Familia și primarul comunei fac apel la cei care pot contribui financiar la salvarea elevei care vrea să se reîntoarcă la școală.

Diagnostic crunt pentru o elevă în clasa pregătitoare de la școala din Băcani. La doar șapte ani, Alexandra Chiriac suferă de aplazie medulară severă, afecțiune stabilită de specialiști după un șir de lung de alte boli și incidente nefericite, totul plecând de la o banală viroză respiratorie.

Alexandra era răcită. Am mers la medicul de familie și i-a dat antibiotic și un sirop de febră. După trei-patru zile, i-au ieșit pete pe față și pe corp și am crezut că este alergică la tratament și nu l-am mai continuat. Apoi, a căzut și a făcut un hematom la mână. După două zile de internare (n.red-la Spitalul de Urgență Bârlad), ne-au dat drumul acasă. Seara se simțea tot mai rău, cu febră 39, așa că am ajuns din nou la ”Urgențe” (tot la Spitalul Bârlad). Acolo i-au luat analize și ne-au dat drumul acasă pentru că nu trecuseră 48 ore de la externare. Am plecat acasă la 3 dimineața. A leșinat, se simțea tot mai rău. Dimineață, la 7.30, eram din nou la ”Urgențe”. Văzând analizele, doctorul de gardă s-a sesizat și a pregătit ambulanța pentru Iași. Era suspectă de leucemie. La Iași, puncția medulară a dat diagnosticul: aplazie medulară severă”, povestește, pe o rețea de socializare, mama fetiței.

Alexandra este internată la un spital din Iași de o lună, perioadă în care familia a tot așteptat să i se facă un tratament care se impune înainte de efectuarea unui transplant de măduvă.Am stat aproape o lună în speranța că se va rezolva. În România, la Timișoara și București nu se găsește tratamentul dinaintea transplantului așa că trebuie să plecăm în Italia săptămâna aceasta”, susține Elena Chiriac.

Pentru a face acel tratament pre-transplant, părinții Alexandrei au nevoie de un ajutor financiar. Printre primii care a reacționat să sprijine familia Chiriac a fost chiar primarul comunei Băcani, Vasile Stoica: ”Împreună cu toții, vom reuși să îndeplinim dorința Alexandrei, care dorește să se facă sănătoasă și să meargă iarăși la școală împreună cu toți copiii din satul ei. Și eu am făcut o donație pentru această familie și, totodată, îi doresc Alexandrei multă sănătate”.

Cei care doresc să o ajute pe fetița de șapte ani pot să doneze orice sumă de bani în contul bancar RO13RNCB0260111612060017 (Cod IBAN), deschis la BCR Bârlad pe numele Elenei Chiriac, mama fetiței. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: