Home / Administratie / Peste 13 milioane de lei, încasate în primul trimestru la buget de Primăria Vaslui din taxe și impozite locale

Peste 13 milioane de lei, încasate în primul trimestru la buget de Primăria Vaslui din taxe și impozite locale

Peste 13 milioane de lei au fost încasate de la populație și agenții economici din municipiul Vaslui în primul trimestru, reprezentând taxele și impozitele locale aferente acestui an. Cu bonificație de 10% pentru cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale pe 2019, Primăria Vaslui a reușit să depășească programul de colectare stabilit de municipalitate pentru anul în curs.

Stimulați de investițiile care se derulează și de modul de administrare al bugetului, locuitorii municipiului Vaslui se văd ”obligați” să-și plătească dările la bugetul local încă din prima parte a acestui an. Dovadă este depășirea programului de încasări stabilit de autoritățile locale pentru primul trimestru din 2019, suma strânsă la bugetul local ridicându-se la 13,3 milioane de lei. De altfel, banii încasați de Primăria Vaslui de la persoanele fizice și juridice reprezintă peste 40% din valoarea taxelor și impozitelor locale estimată a fi realizată în acest an de municipalitatea vasluiană. Procentul mare de încasări este dat și de faptul că mulți dintre contribuabili au preferat să-și achite integral pe 2019 impozitele pe clădiri, terenuri sau mașini, având în vedere că au beneficiat de bonificația legală de 10%.

La 1 aprilie, așa cum se întâmplă în fiecare an, a expirat termenul de plată pentru prima tranșă din impozitele și taxele locale pe acest an. Noi am depășit ușor programul de încasări, motiv pentru care mulțumim populației și agenților economici că au depus eforturi pentru a-și achita obligațiile de plată. Totodată, îi invităm în continuare pe cei care nu au făcut-o să-și plătească taxele și impozite locale, având în vedere că, din data de 2 aprilie, se percep penalități de 1% pe lună sau fracție de lună de întârziere”, ne-a declarat directorul economic al Primăriei Vaslui, Eugen Boț.

Bugetul Primăriei Vaslui pentru 2019 din taxe și impozite locale este estimat la aproximativ 30 de milioane de lei. Față de ultimii doi ani, acesta a crescut cu circa trei milioane de lei datorită eficientizării activității de colectare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Colectarea selectivă a deșeurilor menajere a intrat în faza de amenințări

de Dănuț CIOBANU  Reprezentanții Fondului de Mediu au inspectat ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Goscom Vaslui a eficientizat serviciul de termoficare al municipiului reședință

Goscom Vaslui SA a reușit, în doar câteva luni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: