Home / Sanatate / Un nou ORL-ist la Bârlad! După 20 de ani, la spitalul bârlădean se pot face din nou operații de deviație de sept

Un nou ORL-ist la Bârlad! După 20 de ani, la spitalul bârlădean se pot face din nou operații de deviație de sept

de Mihaela NICULESCU

Vești bune de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad! După 20 de ani, pacienții pot beneficia din nou, la ei în oraș, de intervenție chirurgicală pentru deviație de sept. Cel care realizează acest tip de operație este medicul specialist ORL Andrian Cuzub, care s-a alăturat recent colectivului de medici din Bârlad. Compartimentul ORL funcționează acum cu doi medici – dr. Mihai Mincă și dr. Andrian Cuzub.

„Adresabilitatea pacienților la Compartimentul ORL este destul de mare, chiar foarte mare în cazul ambulatoriului de specialitate. De luni până vineri, de la 9.30 la 11.30, sunt prezent la consultații în policlinică și pot spune că foarte mulți pacienți se adresează cabinetului din ambulatoriu, unde nu plătesc nimic dacă vin cu bilet de trimitere. După ora 11.30 sunt în secție, unde fac și gărzi. Suntem doi medici ORL, dar cred că la volumul de muncă pe care îl avem, să nu uităm că trebuie acoperit și ambulatoriul, ar mai fi nevoie de încă un medic. Am venit la Bârlad pentru că vreau să fac treabă. Am operat până acum câțiva pacienți, care au necesitat adenoidectomie (extirparea polipilor), sau timpanocenteză (drenarea secrețiilor de la nivelul urechii medii), iar dacă va fi cazul voi opera și pacienți care au nevoie de extirparea amigdalelor (amigdalectomie). De patru luni, de când sunt medic angajat în acest spital, am operat și trei pacienți cu deviație de sept. De asemenea, am avut destui pacienți cu traumatisme în urma agresiunilor, iar în cazul unora am intervenit pentru reducerea fracturii de piramidă nazală. Am planuri mari și am încredere că voi fi sprijinit”, a declarat, pentru Est News, dr. Andrian Cuzub.
Pacienții aflați în situații critice sunt pe mâini bune și în cazul în care au nevoie de traheostomie, întrucât medicul ORL-ist Cuzub stăpânește această intervenție delicată și riscantă.
Tânărul medic de 30 de ani are și specializare în endoscopie nazo-faringo-laringiană și în endoscopie rino-sinusală, în audiologie și vestibulogie, dar, deocamdată, la Bârlad nu există aparatura specială necesară investigațiilor endoscopice ORL.
„Sper că rezultatele muncii mele vor conta în luarea deciziei de către conducere în privința dotării spitalului cu aparatură specială pentru investigații ORL. Am înțeles că pe lista de investiții pentru anul acesta a fost trecută și aparatura de genul celei despre care v-am vorbit”, a mai adăugat medicul Andrian Cuzub.
Acesta este absolvent al Facultății de Medicină la Chișinău și a făcut rezidențiatul la Iași. A urmat mai multe cursuri de specialitate la câteva clinici din țară dar și din Germania. Medicul Andrian Cuzub a mai declarat că este hotărât să rămână la Bârlad și să își pună toată pregătirea în slujba pacienților, atât a adulților cât și a copiilor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

Patru experți internaționali vor verifica modul în care și-au făcut treaba autoritățile sanitare veterinare vasluiene în privința PPC

Probă de foc pentru autoritățile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: