Google+
Home » Social » Individul prins la furat, care a obținut daune morale de la polițistul Mălăncuș, nu e mulțumit: îl dă în penal pentru ”tortură”
Politistul Alexandru Mălăncuș

Individul prins la furat, care a obținut daune morale de la polițistul Mălăncuș, nu e mulțumit: îl dă în penal pentru ”tortură”

Iulian Morariu, individul cercetat pentru furt de țigări dintr-un magazin din Vaslui va cere la Parchet redeschiderea dosarului penal pe numele polițistului Alexandru Mălăncuș, cel care l-a prins în flagrant și l-a imobilizat cu o curea cu care apoi l-a dus legat de gât la sediul Poliției. Solicitarea va fi făcută de către avocatul celui care a câștigat în instanță 1.000 de lei daune morale pentru prejudiciul de imagine pe care i l-ar fi adus prin fotografierea lui Iulian Morariu în ipostaze degradante.

Daunele acordate de magistrații Tribunalului Vaslui unui tânăr pe motiv că i-ar fi fost prejudiciată imaginea de un polițist care l-a prins după ce ar fi furat țigări dintr-un magazin constituie un motiv pentru apărătorul lui Iulian Morariu de a solicita la Parchet redeschiderea dosarului penal pentru ”tortură”. Procurorul care a desfășurat cercetări în această speță, în urma reclamației făcută de tânăr la scurt timp de la incidentul din aprilie 2018, a clasat dosarul la sfârșitul anului trecut.

Hotărârea judecătorilor, de acordare de despăgubiri morale pentru prejudicierea imaginii, va fi folosită în penal, aceasta urmând a fi atașată la cererea noastră de redeschidere a urmării penale. Și asta pentru că nu este de conceput ca, într-un stat european și civilizat cum pretindem că suntem, să se aplice metode de imobilizare ca în Evul Mediu”, susține avocatul Rareș Apetrei.

În plângerea formulară acum un an la Parchet, agentul Alexandru Mălăncuș era acuzat că l-ar fi fost torturat și umilit public pe Iulian Morariu de la momentul imobilizării și până la punerea sa în libertate. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: