Home / Administratie / Investiție de un milion de euro, pentru construcția unui cămin de bătrâni în comuna Fălciu

Investiție de un milion de euro, pentru construcția unui cămin de bătrâni în comuna Fălciu

de Dănuț CIOBANU

Primăria Fălciu va demara un proiect european în valoare de un milion de euro, pentru construcția unii cămin de bătrâni și acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu. Vor beneficia de aceste facilități 250 de bătrâni din localitățile componente ale comunei Fălciu. La finalizare acestei investiții, autoritățile locale intenționează să lanseze un alt proiect european în sumă de un milion de euro, pentru susținerea acestor activități.

Primăria Fălciu va implementa un proiect în valoare de un milion de euro, pentru construcția unui cămin de bătrâni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar autoritățile locale au semnat deja contractul de execuție.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că grupul țintă al proiectului este format din 250 de bătrâni din localitățile componente ale comunei.

“Ne-am gândit că populația comunei este îmbătrânită, mulți bătrâni fiind lăsați de izbeliște. Majoritatea copiilor sunt plecați în alte localități ale țării sau în străinătate. Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. O altă investiție din cadrul proiectului vizează construirea unui cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție, vor avea prilejul să socializeze între ei. Am semnat contractul de execuție și așteptăm să se dea drumul la lucrări, pentru a putea face primele deconturi din finanțarea europeană neramburasbilă”, a spus Neculai Moraru.

Tot în cadrul proiectului va fi asigurat și transportul hranei la locuințele persoanelor în vârstă sau transportul acestora la cămin.

“Am identificat grupul țintă și este posibil să fie mai mulți decât cele 250 de persoane. Populația este îmbătrânită, iar grija pentru bătrâni este lăsată de izbeliște. Prin acest proiect vom asigura 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri. După ce vom finaliza investițiile din acest proiect vom accesa un al proiect european în valoare de un milion de euro, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Prin acest proiect vom obține finanțare pentru susținerea activității de la centrul de bătrâni și serviciile de îngrijire la domiciliu”, a mai spus Neculai Moraru.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: