Google+
Home » Invatamant » „Omagiu lui Tonitza”, adus de elevii școlii care îi poartă numele

„Omagiu lui Tonitza”, adus de elevii școlii care îi poartă numele

de Mihaela NICULESCU

Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad își va omagia patronul spiritual chiar pe 13 aprilie, ziua în care, în urmă cu 133 de ani, se năștea pictorul bârlădean de valoare internațională.

Cu acest prilej, elevi de la secțiile Artă plastică și Muzică vor susține un program artistic ce va cuprinde un mic concert și o expoziție, la Galeria de Artă „N. N. Tonitza”, sâmbătă, de la ora 11.00.

„Sâmbătă, 13 aprilie, Galeria de Artă «Nicolae Tonitza» va găzdui un program muzical susținut de elevii de la secția Muzică, în timp ce elevii de la secția Arte plastice vor expune pe simezele galeriei lucrări de pictură și grafică, iar în sală lucrări de sculptură. Sunt zilele școlii noastre și evenimentul organizat de noi în colaborare cu Primăria și Fundația «Dr. Constantin Teodorescu» este un omagiu adus marelui Tonitza”, ne-a declarat Georgel Pascu, profesor de desen la Școala de Arte „N. N. Tonitza”, care, alături de profesorul Nicu Brașoveanu, îndrumă pașii elevilor de la secția Arte plastice.

Printre lucrările din expoziția intitulată „Omagiu lui Tonitza”, se regăsesc și picturi premiate la concursuri importante, realizate de elevi talentați, precum Mario Bejenaru, Radu Pascu, Joshua Popa, George Armeni, Ioana Ghenghea, toți din clasa a VII-a, și Maria Stavăr și Gabriel Cucu, din clasa a VI-a.

Publicul prezent sâmbătă la Galeria de Artă „N. N. Tonitza” va putea audia lucrări ale compozitorilor celebri români și străini, interpretate de elevii școlii, la pian, vioară, chitară clasică, flaut și clarinet, coordonați de profesorii de instrumente.

Școala de Arte „N. N. Tonitza” are 180 de elevi, majoritatea înscriși la secția Muzică. Rezultatele elevilor acestei școli sunt recunoscute în plan național și datorită olimpiadelor naționale și concursurilor internaționale, unde micii artiști bârlădeni s-au impus prin prestațiile pe care le-au avut.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: