Home / Justitie / Țigări și alcool în valoare de peste 14.000 lei, confiscate în urma unor acțiuni la frontieră

Țigări și alcool în valoare de peste 14.000 lei, confiscate în urma unor acțiuni la frontieră

Polițiștii de frontieră vasluieni, independent și împreună cu inspectorii vamali, au descoperit bunuri accizabile (țigări și băuturi alcoolice) în valoare totală de peste 14.000 lei, pe care cinci bărbați au încercat să le introducă ilegal în țară în scopul comercializării lor pe piața neagră de desfacere.

C.A., în vârstă de 29 de ani, a vrut să intre în țară ieri conducând un autocar marca Scania, înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă în plafonul autocarului, cantitatea de 13.040 de țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova. De asemenea, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au executat o acțiune punctuală în cadrul căreia au oprit în trafic, în localitatea Crasna, un microbuz care era condus de un cetățean român, însoțit de alți doi bărbați cu cetățenie română, respectiv moldovenească. Microbuzul tracta o remorca în care se aflau mai multe colete. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii au descoperit 103,5 litri de băuturi alcoolice și 39 de pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova. Cei trei bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă de către un bărbat de cetățenie moldovenească, aflat la volanul unei autoutilitare, oprită la un control de rutină pe comunicația Albița – Iași. La controlul efectuat asupra bărbatului și a mijlocului de transport a fost descoperită cantitatea totală de 121 litri de băuturi alcoolice. Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de bunuri accizabile, în valoare totală de 14.127 lei a fost indisponibilizată în vederea confiscării, și a fost dispusă măsura sancționării contravenționale a lui C.A. cu amendă în valoare de 10.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat din Perieni riscă să facă închisoare pentru că a furat 100 lei dintr-o locuință

Polițiștii Poliție Rurală Bârlad au ...

Un bărbat din Vaslui, băut bine, a furat o mașină și a plecat la plimbare deși nu avea carnet

Polițiștii vasluieni cercetează un bărbat ...

Pentru viol și violare de domiciliu, un vasluian a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

Polițiștii vasluieni din cadrul Serviciului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: